Příprava hokejové reprezentace v Brně nabízí i některé návraty

Čeští hokejisté v přípravě před mistrovstvím světa trénují v Brně, kde je čeká poslední díl Euro Hockey Tour – České hry. Do Česka se tak řada z nich vrací alespoň na čas ze všech koutů světa. Někteří mají přitom možnost zahrát si za reprezentaci po dlouhé době.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čeští hokejisté se fotografují při tréninku v brněnské hale Rondo se žáky speciálních škol

Čeští hokejisté se fotografují při tréninku v brněnské hale Rondo se žáky speciálních škol | Zdroj: ČTK

Obránce New York Islanders Radek Martínek byl naposledy svědkem úspěchu českých hokejistů na mistrovství světa v roce 2001. Od té doby se v reprezentačním výběru neobjevil a od jeho poslední účasti na šampionátu uběhla pěkná řádka let.

Většinou mu v ní zabránily zdravotní komplikace, loni třeba zranění kolena. To ho sice trápilo i letos, teď už se prý ale konečně cítí fit. „Já jsem s tím furt hrál a pořád mi to otékalo, vytahovali mi vodu. Nakonec zjistili, že mi tam chybí chrupavka. Tak mi tam vstříkli nějaký gel a od té doby mám klid.“

Přehrát

00:00 / 00:00

Příprava hokejové reprezentace v Brně nabízí i některé návraty

Nejproduktivnější český hráč této sezóny NHL Martin Havlát se sice v reprezentaci objevil před rokem na olympijských hrách, po mnohem delší době si ale na pondělním tréninku vyzkoušel ledovou plochu v brněnské hale Rondo. Ta byla svědkem jeho hokejových začátků a sám říká, že se na přípravná utkání právě v jihomoravské metropoli těší.

„Už je to nějaký pátek, co jsem tady hrál. Byl to vlastně můj domov, než jsem odešel do Třince. Takže mám z tohohle stadionu spoustu příjemných vzpomínek a zážitků. Bude to skoro jako doma! Co jsem viděl, tak všechny naše zápasy jsou vyprodané, tak myslím, že bude skvělá kulisa,“ uvedl Martin Havlát.

Motivující atmosféru budou moci českým hokejistům fanoušci přichystat při třech zápasech. Ve čtvrtek se národní tým utká s Finskem, v sobotu potom s Ruskem a v neděli zakončí poslední díl Euro Hockey Tour duelem proti Švédsku.

Zuzana Plíšková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme