Prolomí Češi finské prokletí?

Finský Karjala Cup je pro české hokejisty zakletý. V dosavadní šestnáctileté historii ho nikdy nedokázali vyhrát. Tato skutečnost překvapila i trenéra Alose Hadamczika.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Alois Hadamczik

Alois Hadamczik | Foto: HC Vítkovice

Nepříznivou bilanci připoměla Aloisi Hadamczikovi skupinka českých novinářů a nabídla tím vlastně pro nadcházející souboj s Finy jeden z možných motivačních faktorů.

"Jsou někdy takové historie, ale že je to tak dlouho, jak říkáte, mě zarazilo. Prolomit to by mohla být velká motivace. Můžu říct hráčům: 'Hele, řekli mi tady kolegové z novin, že se to šestnáct let nevyhrálo, a věří vám, že to prolomíte,'" usmívá se český kouč.

Přehrát

00:00 / 00:00

Prolomí Češi finské prokletí?

Podle statistik ze čtyřiapadesáti turnajů Euro Hockey Tour Češi vyhráli pouze šest. Od roku 1996 přitom také šestkrát triumfovali na mistrovství světa. Že by se reprezentanti dokázali vyhecovat pouze v okamžicích, kdy se hraje o světové zlato?

"To ne, řekl bych, že s výjimkou letošního roku jsme měli na mistrovstvích vždy výborné hráče z NHL," našel jiný důvod Hadamczik.

Proč se tedy na Euro Hockey Tour Čechům nedaří?

"To já těžko posoudím, řekl bych, že ten výběr pro Euro Hockey Tour je dobrý, i když je tu třeba deset hráčů jiných než na mistrovství," říká Alois Hadamczik.

"Je třeba hráčům vtloukat, že pevná obrana je základ všeho. Řekl bych, že do útoku máme šikovnější hokejisty než pro plnění obranných povinností. Dovedou si poradit v kombinaci a dát pěkný gól," věří jejich trenér.

Potvrdit tato slova mohou Češi v odpoledním utkání proti Finsku. Začíná v 15 hodin a 30 minut.

Pavel Petr, Jan Suchan Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme