Proti Dánsku bude hokejistům chybět Hertl, naopak nastoupí Sobotka i Hudler

Hokejová reprezentace nastoupí k odpolednímu zápasu proti Dánsku bez Tomáše Hertla, který zůstal na hotelu v péči lékařů. Naopak v sestavě už nebudou chybět Jiří Hudler s Vladimírem Sobotkou.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vladimír Sobotka na dopoledním rozbruslení před zápasem s Dánskem

Vladimír Sobotka na dopoledním rozbruslení před zápasem s Dánskem | Zdroj: ČTK

„Trošku mi utíkal puk, ale to bude dobrý. Při rozbruslení před zápasem se do toho dostanu,“ říkal po dopoledním tréninku Vladimír Sobotka, který na tom byl v týdnu z českých hokejistů zdravotně nejhůře.

„Láďa vypadá dobře, snad večer nastoupí,“ doufá asistent Weissmann. Jeho stav se skutečně zlepšil a na rozbruslení v tréninkové hale u Čižovka arény oblékl Sobotka bílý dres. Hrát tak bude v prvním útoku s Jágrem a Rolinkem.

Přehrát

00:00 / 00:00

Tři dny jsem prakticky celé prospal a snažil se hlavn vypotit, říká uzdravený Vladimír Sobotka

„S Růžou jsem o tom zatím moc nemluvil, ale po rozbruslení se cítím normálně. Teď si odpočinu a uvidíme, jak mi bude, až se trochu prospím,“ říká Vladimír Sobotka.

I když nechce slibovat, vše nasvědčuje tomu, že by proti Dánsku mohl nastoupit. Čekání pro něj bylo dlouhé, na led se nedostal tři dny a znal jen hotel.

„Prakticky celé tři dny jsem prospal a snažil se hlavně vypotit. Moc jsem toho nesnědl, jenom suchou stravu a teplý čaj. Organismus je tak dost oslabený. Normálně jsem se najed až včera při večeři a dneska ráno. Rozbruslení byl vlastně můj první větší pohyb,“ popsal poslední dny Vladimír Sobotka.

Moc přihrávek, málo střelby, říká trenér Růžička před zápasem s Dánskem

Číst článek

Jeho nemocný parťák Jiří Hudler dopoledne trénoval s Klepišem a Červenkou. Jasné je to, že poprvé na turnaji nastoupí Michal Vondrka v útoku s dvojicí Novotný – Sekáč. V brance bude Alexander Salák.

Utkání českých hokejistů proti Dánům začíná v 15 hodin a 45 minut. Z prvních dvou třetin od nás uslyšíte reportážní vstupy, třetí třetinu a případné nastavení odvysíláme v přímém přenosu.

Vojtěch Bureš, František Kuna Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme