První čtvrtina hokejové baráže o extraligu přinesla několik překvapení

Z hokejové baráže o účast v příštím ročníku extraligy jsou odehrány tři z dvanácti kol. Už teď je ale jasné, že nejlépe se s tlakem vyrovnali hráči Chomutova, kteří ještě nepoznali hořkost porážky. Přitom v průběhu základní části vyhráli z 52 zápasů pouze šest.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Radost hokejistů Chomutova v úvodním utkání baráže TELH proti Olomouci.

Radost hokejistů Chomutova v úvodním utkání baráže TELH proti Olomouci. | Foto: Piráti Chomutov

„Víme, že ta sezona nebyla optimální a někdy to bylo až ostudné. Tak se teď snažíme, zatím nám to vychází a musíme v tom pokračovat,“ říká obránce Pirátů Lukáš Pulpán. Chomutov porazil na úvod baráže Olomouc 3:1 a to se blahodárně podepsalo na psychice hráčů. Následně totiž přivezl výhru z Kladna a v neděli dokázal otočit domácí duel s Mladou Boleslaví. Dobojováno ale rozhodně nemá.

„Čekám, že to bude těžší a horší a jestli nás bude ubývat tímto tempem – ráno Hřebejk, pak Bomersback, pak Kaše, tak to bude zajímavé. Ale to je baráž,“ upozorňuje trenér Chomutova Jaroslav Beck na plnící se marodku Pirátů.

Přehrát

00:00 / 00:00

Hokejisté Chomutova po nepovedené extraligové sezoně vyhrávají v baráži

Přesto může být s výkony svých svěřenců spokojený. Jen málokdo předpokládal, že po základní části, ve které Piráti stanovili nový rekord v počtu prohraných zápasů v řadě, se jim bude v rozhodující fázi sezony tak dařit. Více se věřilo tomu, že právě Severočeši budou horkým favoritem na sestup.

„S něčím takovým jsem já osobně nepočítal, moc dobře vím, že Chomutov prakticky nevyhrál v základní části zápas a pak první utkání udělal a to je prostě nakoplo. Baráž je úplně nová soutěž a ty minulé nezdary se mažou. Překvapený vůbec nejsem,“ říká útočník Mladé Boleslavi Michal Broš.

Kladnu hrozí sestup po dvanácti letech

Právě Mladá Boleslav byla odborníky před startem baráže pasována na jednoho z adeptů postupu. Po třech kolech je ale třetí s dvoubodovou ztrátou na druhou Olomouc. Přesto si více určitě za špatný start do baráže spílají v Kladně. Klub s bohatou historií měl být jasným lídrem soutěže a teď je s nulovým bodovým ziskem poslední.

„Extraligový tým by relativně měl být favoritem, ale ta hlava je strašně zatěžkána těmi prohrami a pro ty hráče je to strašně těžké, když pořád prohrávají. Pak nastoupí proti sebevědomým sehraným týmům a pro hráče, kteří nesmějí udělat chybu, tak je ta hra komplikovanější. Rádi bychom byli favority, ale vstoupili jsme do toho špatně,“ hořekuje asistent kladenského trenéra Josef Zajíc.

Každá další prohra by už mohla mít pro Kladno fatální následky. Šestinásobný mistr by se totiž rapidně přiblížil sezoně 2001/2002, kdy musel opustit extraligovou elitu.

Petr Kadeřábek, Jakub Marek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme