První finále Západní konference NHL vyhrálo Chicago, porazilo LA Kings

Loňští Stanley Cupu, hráči Chicaga Blackhawks, udělali další krok za obhajobou titulu. V prvním konferenčním finále porazili Los Angeles Kings na vlastním ledě 3:1.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jako první překonal brankáře LA Kings Quicka Brandon Saad (s číslem 20)

Jako první překonal brankáře LA Kings Quicka Brandon Saad (s číslem 20) | Zdroj: Reuters

O postup do finále NHL usilují v Západní konferenci druhý rok po sobě stejné týmy a i letos do série vstoupilo lépe Chicago. V první třetině šli hráči Blackhawks do vedení po střele Brandona Saada, hosté z Los Angeles ale po změně stran vyrovnali brankou Tylera Toffoliho.

Ve 32. minutě skončila za zády brankáře Los Angeles Jonathana Quicka rána Duncana Keitha od modré čáry, jeden z pouhých šesti střeleckých pokusů Chicaga ve druhé třetině.

V závěrečné části hry už si Blackhawks hlídali svůj náskok. Povolili soupeři jen čtyři střely na branku a čtyři minuty před koncem zakončil přečíslení tři na jednoho svým šestým gólem ve vyřazovacích bojích Jonathan Toews.

Los Angeles nepomohla ani dvouminutová hra bez brankáře a první zápas finále Západní konference prohrálo. Ve Východní konferenci bojují o postupu New York Rangers s Montrealem. První utkání lépe zvládli Rangers.

Semifinále play-off NHL:
Západní konference - 1. zápas:
Chicago - Los Angeles 3:1 (1:0, 1:1, 1:0)
Branky: 15. Saad, 32. Keith, 57. Toews - 25. Toffoli. Střely na branku: 20:26. Diváci: 21 832. Stav série: 1:0.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme