První útok hokejistů pro MS je kompletní, v přesilovkách dostane šanci Hertl

Kdo bude hrát s Jaromírem Jágrem na mistrovství světa v útočné formaci, je vždycky velké téma. Trenér Vladimír Růžička se už rozhodl. Na prvním tréninku se vedle české legendy postavili Vladimír Sobotka a Jakub Klepiš.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Takhle bude vypadat první útok českého týmu na MS: zprava Jaromír Jágr, Jakub Klepiš a Vladimír Sobotka

Takhle bude vypadat první útok českého týmu na MS: zprava Jaromír Jágr, Jakub Klepiš a Vladimír Sobotka | Zdroj: ČTK

Když spolu hráli Jágr s Klepišem poslední zápas, postarali se o první gól finále v roce 2010 a Češi nakonec získali zlato. Po čtyřech letech nastoupí znovu společně.

Tím třetím do útoku je Vladimír Sobotka, který si v St. Louis plní spíše defenzivní povinnosti. V reprezentace ale mají s Klepišem role rozdělené jasně.

Přehrát

00:00 / 00:00

Na tréniku hokejové reprezentace natáčel František Kuna

„Jsme domluvení, že kdo z nás bude dříve vzadu, tak bude hrát defenzivněji. Ani mě to nedělá problém, ve Švédsku jsem hrál také spíše dozadu,“ říká Klepiš, který se po delším herním výpadku cítí dobře a má chuť do hry.

Jedna věc ho ale trochu trápí - led v Čižovka Aréně. „Každý má rád jiný typ ledu, nezdá se mi moc dobrý. Třeba se ale za pár dní změní,“ dodal Klepiš.

Špatný led a nutnost zjednodušit hru by si hokejisté jistě nepřáli v přesilových hrách. V těch dostane důvěru Tomáš Hertl, který je ve dvaceti letech nejmladším členem hráčského kádru.

Čekají se ode mě góly, ví před mistrovstvím světa Tomáš Hertl

Číst článek

„Trénoval jsem se Sobem (Vladimír Sobotka), Jardou Jágrem, s Ondrou Němcem a s Klépou (Jakub Klepiš),“ prozradil Hertl, který tak trochu doufal v důvěru v početních výhodách.

„Oslabení jsem celou sezonu nehrál, nastupoval jsem jen do přesilovek. Říkal jsem si, že bych v nich mohl hrát i v reprezentaci. Jsem za důvěru rád, šanci musím využít,“ říká útočník San Jose Hertl.

Ve čtvrtek má český tým ještě jeden trénink, vše začne naostro v pátek. V prvním zápase Češi nastoupí proti Slovensku.

František Kuna, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme