První výhra v baráži pro Kladno, Rytíři obrali Piráty. V Olomouci uspěla Mladá Boleslav

Kladenští hokejisté vybojovali v hokejové baráži o extraligu první výhru. Rytíři v 5. kole zápasů o udržení udolali Chomutov na jeho ledě 1:0 po prodloužení. Remízou po třech třetinách skončilo i utkání mezí Olomoucí a Mladou Boleslaví. Vítězství 3:2 si nakonec připsali Středočeši.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hráči Kladna se konečně mohli radovat nejen z gólu, ale i z výhry (ilustrační foto)

Hráči Kladna se konečně mohli radovat nejen z gólu, ale i z výhry (ilustrační foto) | Zdroj: ČTK

V úvodní třetině se v Chomutově hrál útočný hokej. Gólové sirény ale ani jeden tým nespustil, a to ani po velké šanci Bartečka. Faulovaný domácí kapitán před volnou brankou zakončit nedokázal.

Po přestávce zápas pokračoval v podobném rytmu - šance ano, góly ne. A stejné resumé měla nakonec i dvacetiminutovka závěrečná. Následující prodloužení pak nabídlo velkou šanci jen jednu, naštěstí pro kladenské hráče šlo o akci poslední.

Už v deváté vteřině ujel Pirátům Eberle a nebezpečnou střelou vyzkoušel Růžičku. Šestadvacetiletý brankář předvedl pohotový zákrok, odražený puk se ale dostal k dojíždějícímu Paterovi a zkušený veterán se v jasné příležitosti nemýlil.

Olomouc přišla o sérii domácích výher

Mladá Boleslav si v hanácké tvrzi po brankách Musila a Jarůška vybudovala dvougólový náskok, domácím se ale v závěru podařilo vyrovnat. Nejprve v 56. minutě snížil Selinger, 4 vteřiny před koncem třetí třetiny pak puk za ležícího Valentu prodral Marosz.

I přes strhující finiš Olomouc obrat nakonec nedokončila. V prodloužení rozhodl o výhře Středočechů svým druhým gólem v utkání Musil.

Hanáci, kteří na domácím ledě prohráli po 11 zápasech, se díky zisku bodu udrželi v čele baráže. Mladá Boleslav je se ztrátou dvou bodů třetí, na druhý Chomutov jí chybí 1 bod.

5. kolo baráže o hokejovou extraligu:

Piráti Chomutv - Rytíři Kladno 0:1 v prodl. (0:0, 0:0, 0:0 - 0:1)

Branka a nahrávka:
61. Patera (Eberle). Rozhodčí: Fraňo, Polák - Pouzar, Bádal. Vyloučení: 3:4. Bez využití. Diváci: 4561.

Chomutov:
Martin Růžička - J. Stehlík, Malec, J. Mrázek, M. Jass, Krstev, Havel, Bartejs - Bomersback, Jaroslav Svoboda, Bartečko - D. Hruška, Gajovský, Hřebejk - Šagát, Kämpf, Hromas - Račuk, Sikora, Kubinčák. Trenéři: Beck, R. Kaše a Martínek.
Kladno: Chábera - Kolářík, T. Kaberle, L. Procházka, P. Hořava, Majeský, David Růžička - Tenkrát, Dragoun, M. Hořava - Bajaruns, Havlíček, Bílek - Dalecký, Patera, Eberle - Strnad, Machač, Kuchler. Trenéři: Čelanský, Neliba a Zajíc.

HC Olomouc - BK Mladá Boleslav 2:3 v prodl. (0:1, 0:1, 2:0 - 0:1)

Branky a nahrávky:
55. Selingr (Ostřížek), 60. Marosz (Ostřížek, Kucharczyk) - 19. Musil (M. Látal), 37. Jarůšek (Bohunický, Musil), 63. Musil (Pojkar). Rozhodčí: Mikula, Souček - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 6:7. Využití: 1:0. Diváci: 4624.

Olomouc:
Halász - Jaroměřský, Cartelli, Houdek, Ondrušek, Staněk, Bartoň, Janáček - Kucharczyk, Ostřížek, Selingr - Marosz, J. Knotek, Herman - Pekr, Rác, Vodný - Jergl, Diviš, Švaňhal. Trenéři: Fiala a Dopita.
Chomutov: Valent - Němeček, Pojkar, Ovčačík, Jindra, Žabka, Bohunický, Kurka - Mikulík, D. Výborný, L. Pabiška - Jarůšek, Broš, Klimenta - M- Látal, Musil, Starý - Lenc, Vrbata, Kubica. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek.

Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme