Radek Dvořák se v NHL stěhuje. Z Floridy jde do Atlanty

Hokejisté Floridy se zbavili klubového rekordmana v počtu odehraných utkání v NHL. Českého útočníka Radka Dvořáka, který za Panthers nastoupil k 613 zápasům, poslali do Atlanty spolu s právem výběru v pátém kolem draftu výměnou za forvardy Niclase Bergforse a Patricka Rissmillera. Působiště změnil také Rostislav Klesla, jenž míří z Columbusu do Phoenixu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Stanley Cup

Stanley Cup

Pro táborského odchovance Dvořáka to bude páté působiště v prestižní soutěži. V roce 1995 začínal na Floridě, kam se vrátil poté, co okusil angažmá v New York Rangers, Edmontonu a St. Louis. V době výluky v sezoně 2004-2005 pomohl Českým Budějovicím k postupu do extraligy.

Radek Dvořák | Foto: Miroslav Konvalina

Radek Dvořák je trojnásobným světovým šampionem z let 1999, 2001 a 2005. Startoval také na olympiádě v Salt Lake City v roce 2002, na níž skončili Češi sedmí.

Poslední den, během něhož je možné v NHL trejdovat hráče, zahýbal i s kariérou obránce Rostislava Klesly. Toho si vyhlédnul Phoenix, do St. Louis za něj poslal beka Samiho Lepistöa a útočníka Scottieho Upshalla.

Pro Kleslu je to to první výměna v NHL. Osmadvacetiletý zadák byl posledním hráčem, který v dresu Blue Jackets působil od založení klubu v roce 2000. Klesla si tak významně pomohl ve vyhlídkách na postup do playoff. To si v Columbusu vyzkoušel jen jednou a ani letos to v Ohiu nevypadá na zlepšení. Naopak Phoenix je v Západní konferenci čtvrtý.

Jan Suchan Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme