Rangers padli ve finále Stanley Cupu v Los Angeles i podruhé v prodloužení

Ve druhém finálovém utkání Stanleyova poháru se opět radovali Králové z Los Angeles. I podruhé zlomili odpor New Yorku Rangers v prodloužení a v sérii vedou 2:0 na zápasy.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejproduktivnější hráč play-off Kopitar se raduje z gólu Gáboríka ve druhém finálovém utkání Stanley Cupu

Nejproduktivnější hráč play-off Kopitar se raduje z gólu Gáboríka ve druhém finálovém utkání Stanley Cupu | Zdroj: ČTK

Do utkání přitom vstoupili mnohem lépe hosté. V první třetině se dostali do dvougólového náskoku, když nejdříve otevřel skóre McDonagh. Stejný hráč měl prsty i ve druhé brance.

Jeho střela trefila před brankou stojícího Zuccarella, který pohotově dorazil puk za záda Quicka. Po přestávce se však podařilo domácím rychle snížit. Hned ve 22. minutě se o to zasloužil Stoll.

V polovině utkání už vedli Rangers zase o dvě branky. Při vyloučení Clifforda se prosadil St. Louis. Na druhé straně dokázal potrestat přestupek Zuccarella Mitchell a v přesilové hře opět snížil.

Radost Los Angeles ale trvala jen dvacet vteřin. Dvougólový náskok vrátil ‚Jezdcům‘ Brassard. Do třetí části tak šli hosté s dvougólovým náskokem.

Hned v jejím úvodu ale zadělal na drama King a ve 48. minutě bylo vyrovnáno. Zmatků před brankou Lundqvista využil nejlepší střelec play-off slovenský útočník Gáborík. Rozhodnutí tak přineslo až prodloužení.

V něm si oba týmy vypracovaly několik dobrých šancí. Vítězný gól vstřelil v 91. minutě Brown, který šikovně tečoval střelu Mitchella. ‚Králové‘ tak vyhráli oba domácí zápasy a v sérii, která se teď přesune do New Yorku, vedou 2:0 na zápasy.

Finále play off NHL - 2. zápas:

Los Angeles Kings - New York Rangers 5:4 ve druhém prodl. (0:2, 2:2, 2:0 - 1:0)
Branky a nahrávky: 22. Stoll (Justin Williams, King), 35. Mitchell (Vojnov, Justin Williams), 42. King (Greene, Justin Williams), 48. Gáborík, 91. Brown (Mitchell, Kopitar) - 11. McDonagh (D. Moore), 19. Zuccarello (McDonagh, Brassard), 32. St. Louis (Stepan, Kreider), 35. Brassard (Zuccarello). Rozhodčí: McCauley, O´Halloran - Amell, Kovachik. Vyloučení: 5:4. Využiti: 1:1. Střely na branku: 44:38. Diváci: 18.532. Stav série: 2:0.

Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme