Reichel a Hašek budou v Síni slávy IIHF

Dvojice bývalých českých hokejových reprezentantů a olympijských vítězů z Nagana vstoupí v průběhu květnového mistrovství světa v Praze do Síně slávy Mezinárodní hokejové federace IIHF. Této pocty se dočkají někdejší gólman Dominik Hašek a dlouholetý reprezentační kapitán Robert Reichel.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jiří Šlégr a Robert Reichel představují dresy, ve kterých sehrají rozlučkový zápas.

Jiří Šlégr a Robert Reichel představují dresy, ve kterých sehrají rozlučkový zápas. | Foto: David Kalvas | Zdroj: Český rozhlas

Hašek dosáhl hlavních úspěchů na olympijských hrách nebo v NHL, Reichel se často angažoval i na mistrovství světa.

Zatímco Dominátor se na světových šampionátech představoval ještě v dresu Československa, Reichel byl kapitánem devadesátých let, kdy tým třikrát dovedl až ke zlatu. Na úkor toho ale litvínovský rodák na rozdíl od pardubického zůstal bez výrazného úspěchu v NHL.

Seznam oceněných dnes zveřejnila sama organizace. Přestože se Hašek jako vůbec první Čech dostal před měsícem do Síně slávy NHL, v té mezinárodní hokejové organizace ještě není. Na rozdíl od 22 jiných českých zástupců.

Kromě hokejistů jsou jimi i činovníci, jako trenér Luděk Bukač nebo rozhodčí Quido Adamec.

Martin Charvát Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme