Rekordní zápis Martina Růžičky

Semifinále hokejové extraligy láme rekordy. A to rovnou ty z nejprestižnějších - střelecké. V neděli se vítkovický Viktor Ujčík stal nejlepším střelcem v historii play off. A jen o zápas později třinecký Martin Růžička vymazal jiné maximum Viktora Ujčíka.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Martin Růžička

Martin Růžička | Foto: HC Oceláři Třinec

Puk na památku si sice schovat zapomněl, ovšem když překonal faulovaný a v pádu slávistického gólmana Kopřivu, věděl, že vytvořil nový rekord. 10 zápasů v řadě minimálně s jedním vstřeleným gólem. To je bilance, která teď říká Martinu Růžičkovi pane.

„Já jsem se snažil soustředit na výkony. Když do té hlavy dostanete, že musíte a nebo rád byste dal gól, tak jste v hrozné křeči. Musím říct, že jsem to nějak vynechával v té hlavě a musím poděkovat spoluhráčům. Ale v play off je to jedno kdo dává góly, ale hlavní je, že vyhráváme,“ zůstává skromný Růžička.

Přehrát

00:00 / 00:00

Rekordní zápis Martina Růžičky

Nový rekord je o to cennější, že na překonání Ujčíkových devíti zápasů se čekalo dlouhých šestnáct let. To bylo současnému třineckému kanonýrovi teprve deset roků a měl úplně jiné starosti.

„Honil jsem se na písku, nebo s klukama hrál možná hokej. Nevím, je to dlouhá doba,“ říká Martin Růžička, který je zvláštním hokejovým úkazem. V dobách, kdy oblékal dres Znojma, bylo jeho maximem osmnáct kanadských bodů za rok.

Odměna za práci

Po přestupu do Třince před dvěma lety se ale jeho hvězda z ničeho nic rozsvítila naplno. Ve čtyřiadvaceti letech. Důkazem jsou dvě padesátibodové sezóny. To Růžička nikdy nezažil ani v juniorech.

„Určitě je to týmem, je to prostorem na ledě, jsou tam spoluhráči. Já si myslím, že za poslední léta jsem na sobě pracoval a ono se to vrací. Takže tam je víc věcí, které se skloubily dohromady,“ uzavírá Martin Růžička.

Radim Sajbot, Petr Kadeřábek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme