Reprezentace se opět schází. Čekají ji České hokejové hry

Hokejovým fanouškům se už určitě zrychluje tep. Vždyť na konci příštího týdne začne v Bratislavě a v Košicích světový šampionát, na kterém by čeští reprezentanti chtěli být znovu počítáni mezi kandidáty na jednu z medailí. Atraktivní předehrou k tomuto vrcholu sezóny budou České hokejové hry aneb poslední z turnajů započítávaných do Euro Hockey Tour.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Rolinek, kapitán české hokejové reprezentace

Tomáš Rolinek, kapitán české hokejové reprezentace | Foto: Miroslav Bureš

Do této chvíle má tvořící se český tým za sebou šest přípravných zápasů s Norskem, Běloruskem a Švýcarskem. Zápasů, ve kterých naši hráči střelecky příliš nezářili. Asi i proto, že ještě chyběla řada opor, které by měly mít v popisu práce góly v soupeřově síti.

"Samozřejmě kluci jako Červus chybějí a ti dávají góly každý zápas, v ofenzivě jsou to pro nás klíčoví hráči. Věřím, že těch gólů dáme víc," vzpomněl si na Romana Červenku a další zdatné střelce dočasný kapitán našeho týmu Jiří Novotný.

Přehrát

00:00 / 00:00

Příspěvek Aleše Procházky o české hokejové reprezentaci

Pro další dny by už měl nosit kapitánské céčko na hrudi Tomáš Rolinek, který po příletu ze svého ruského působiště pár dní odpočíval.

"Myslím, že si člověk za týden nemůže odpočinout - to je na dýl. Na nějaké lázně a tak. Já si odpočinu, až sezóna skončí úplně," podotýká kapitán úřadujících mistrů světa. Teď je zvědav třeba na brněnské setkání s Jaromírem Jágrem, se kterým si může povyprávět o tom, jak Omsk neuspěl proti Magnitogorsku ve čtvrtfinále Kontinentální ligy.

"Je to sport. I když on se hodně snažil a hrál proti nám výborně, tak my proti němu nasadili osobní obranu a snažili jsme se ho zdvojovat. Trenér nás každý zápas upozorňoval jen na něj," prozradil Tomáš Rolinek

Málokdo si připouští, že by se našel lepší kapitán týmu, než jakým byl na loňském šampionátu právě on. Sám Rolinek ale teď má skromnější cíl: Nechybět v nominaci na mistrovství světa.

Zužování a zase zužování. Taková je realita v týmu před šampionátem

"Kdo tady z toho týmu to má jisté? Tak Jarda Jágr dejme tomu, to je všecko. Já taky bojuju o nominaci, chtěl bych se tam dostat," říká skromně a zároveň odhodlaně vyhlášený bojovník.

Generálkou na světový šampionát budou v tomto týdnu České hokejové hry v Brně a tedy i tři důvěrně známí soupeři. "Každý má něco do sebe. Švédové výborně brání, Finové létají, hrajou hodně do těla, Rusáci jsou zase techničtí," říká útočník Jan Marek.

Po sobotním utkání proti Švýcarům se trenér Alois Hadamczik musel rozloučit s deseti přebytečnými hráči. A po přivítání dalších posil ze zámoří a z Ruska bude tento proces mít volné pokračování.

"Ta nepříjemná chvíle ještě přijde. Máme do Brna pět pětek a ještě někoho musíme dát ven," připomíná Alois Hadamczik momenty, na které se určitě žádný trenér netěší, ale finále přípravy na šampionát se bez nich zkrátka neobejde.

Aleš Procházka, Jan Suchan Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme