Reprezentaci čekají Norové, kteří loni nabudili Čechy ke zlatu

Hokejový národní tým má před sebou první přípravný zápas před světovým šampionátem na Slovensku. Mužstvo vedené trenérem Aloisem Hadamczikem nastoupí v 19 hodin v Gjöviku proti domácímu Norsku.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Útočník Petr Hubáček v rozhovoru s Pavlem Petrem

Útočník Petr Hubáček v rozhovoru s Pavlem Petrem | Foto: Pavel Petr

Na úvodní konfrontaci se Seveřany v rámci Euro Hockey Challenge se těší také útočník Petr Hubáček. Byl u toho, když na loňském mistrovství světa už v základní skupině Češi s Norskem prohráli 2:3. Jako odvetu ovšem večerní zápas nebere.

"Tady není moc kluků, kteří na tom mistrovství byli a s Norskem hráli, takže porovnání s loňským šampionátem určitě nebude a nijak se to do utkání nepromítne," věští útočník brněnské Komety.

Přehrát

00:00 / 00:00

S Petrem Hubáčkem mluvil v Norsku reportér Pavel Petr

Jenže pravdou je, že zmíněná porážka vlastně odstartovala před rokem cestu za zlatem. Slovo si tehdy vzal Jaromír Jágr, mužstvo nabudil, hokejisté se semkli a přes neúčast některých hráčů z NHL nakonec dokráčeli k titulu.

"Říká se, že aby byl manšaft jednou úspěšný, tak si nejdřív musí nabít hubu. Díky té prohře se některé věci změnily k lepšímu a nastartovala se ta euforie," vzpomíná Hubáček.

Německý triumf už ovšem patří do historie. Loňská konfrontace s Nory má ale přeci jen s tou letošní něco společného. Český tým do utkání znovu půjde v roli favorita.

"Česko má oproti Norsku určitě větší jméno, takže bychom měli vyhrát, na druhou stranu se hokej strašně vyrovnává. Tím, jak máme širší kádr, se navíc rozdíly smazávají. Důležitější než se upínat ke konečnému výsledku ale je zvyknout si na mezinárodní hokej," domnívá se Petr Hubáček.

Pavel Petr, Jan Suchan Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme