Reprezentační trenéři povolali Lukáše Kováře pro jeho tvrdou a defenzivní hru

V hokejové reprezentaci budou mít bratři Jan a Jakub Kovářové jmenovce. Trenér Vladimír Růžička totiž našel chybějícího obránce a po zranění Romana Poláka povolal vítkovického Lukáše Kováře.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Radost českých hokejistů z gólu. Zleva: Lukáš Kovář, Vladimír Svačina a Tomáš Vincour

Radost českých hokejistů z gólu. Zleva: Lukáš Kovář, Vladimír Svačina a Tomáš Vincour | Zdroj: ČTK

„Velký defenzivní bek, na Švédských hrách hrál dobře, zejména v utkání s Finskem. Navíc hraje tvrdě a takového obránce potřebujeme,“ popisuje silné stránky vítkovického beka asistent trenéra Ondřej Weissmann.

Varianta s Markem Židlický padla, protože nebylo dlouho na ledě, řeč byla také o Jakubu Krejčíkovi.

„Ten je někde na Martiniku a to by se trochu protáhlo,“ vysvětluje Weissmann, a tak čeští trenéři nakonec sáhli po dvoumetrovém Kovářovi.

Přehrát

00:00 / 00:00

Kromě Lukáše Kováře přibude na soupisku ještě jedno jméno, čeká se konec série mezi Bostonem a Montrealem

„Takhle jsme se rozhodli a ono se ani jiné řešení nenabízelo. Teď už se jenom doladí, kdy přiletí, aby tady byl co nejdříve.“ A co nejdřív by mohlo být už dnes. Každopádně dvoumetrový bek večerní zápas s Kanadou nestihne.

Český tým měl jen krátké rozbruslení, z prvních dvou útoků na něm byl jen obránce Vitásek, povinné to naopak měla čtveřice ve žlutém, která není na soupisce. Gulaš, Kašpar, Růžička a Vondrka.

Ti bojují o jediné místo v útoku a může se stát, že ani o to ne. V NHL totiž vede Boston nad Montrealem 3:2 na zápasy a ve hře jsou jak David Krejčí, tak Tomáš Plekanec.

„Pro nás by bylo nejlepší, aby už to skončilo. Pak uvidíme, jak to dopadne. Původně jsme čekat moc dlouho nechtěli, aby se lajny sehrály. Teď je situace trochu jiná, tak uvidíme,“ říká Weissmann.

Pokud Boston v noci na zítřek vyhraje, Plekanec bude volný. Vladimír Růžička je s oběma hráči předběžně domluven na případném příletu. Teď ale myslí národní tým na Kanadu, a trenéři varovali před zbytečnými vyloučeními.

„Bavili jsme se o tom. Dokonce jsme řekli, že žádný útočný faul nebude. Nakonec jsme vyrobili tři, což nás mrzí. Stálo nás to tři body.“ Za vyloučení ale prý žádné výchovně tresty nebudou.

„To tady už neděláme, jsou tady samí velcí kluci,“ dodává s úsměvem asistent Vladimíra Růžičky Ondřej Weissmann.

Česká reprezentace měla na regeneraci ani ne den, naopak Kanaďané včera nehráli. Jestli se i tohle nějak projeví, se začne ukazovat od 19.45, kdy zápas v Čižovka aréně začne.

Bude ještě bez Lukáše Kováře, ale s dvěma jinými Kováři. V brance bude poprvé na turnaji Jakub, jeho bratr Jan nastoupí znovu s Hudlerem a Sekáčem.

Vojtěch Bureš, František Kuna Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme