Rozhodl náš lepší pohyb, myslí si zlínský hokejista Melenovský

Hokejisté Třince neobhájí mistrovský titul v Tipsport extralize. Sezóna pro ně skončila už v předkole, kde v pátém duelu prohráli ve Zlíně 2:4. Domácí naopak potvrdili, že se jim klíčové duely daří - páté nebo sedmé utkání sérií play off hráli v historii nejvyšší domácí soutěže posedmé a pokaždé uspěli.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zlínští hokejisté slaví výhru v Třinci ve čtvrtém duelu předkola play-off

Zlínští hokejisté slaví výhru v Třinci ve čtvrtém duelu předkola play-off | Zdroj: ČTK

"Měli jsme větší chuť, větší odhodlání. Hlavně jsme dali první gól, a to podle mě rozhodlo. Měli jsme mnohem lepší začátky třetin, asi jsme chtěli víc," řekl po utkání střelec dvou gólů Zlína Marek Melenovský.

Zdálo se, že Zlín měl možná kromě chuti i více sil, můžete to potvrdit?

Hodně se kritizovalo, že kluci trénovali v létě jenom jednou denně a že nemají tak dobrou fyzičku, ale myslím, že to vůbec není pravda. Dneska jsme to ukázali naplno, celou sérii jsme cítili lehkost v nohou, měli jsme lepší pohyb než Třinec a to rozhodlo.

Přehrát

00:00 / 00:00

Rozhovor Pavla Petra s útočníkem Zlína Markem Melenovským

Pátý duel jste ale hráli na tři formace, nebáli jste se, že vám dojdou síly?

Určitě ne. Když je hokejista dobře trénovaný, hra na tři formace je pro něj spíš výhoda, je ve větším tempu.

Hodně se mluvilo o statistikách: vy jste například čekal na 200. gól a celý Zlín čekal sedm let na takový výsledek. Vnímali jste to?

Konkrétně já jsem to vůbec nevnímal. Když to teď slyším od vás, je ta radost ještě příjemnější, ale nic se nevyrovná tomu, že tým postoupil dál.

Budete mít vůbec čas na nějakou oslavu, nebo to přijde až po sezóně?

Jenom si dojdeme na nějakou večeři, oslavu si necháme po sezóně.

Ve čtvrtfinále vás čeká Plzeň, může být výhodou, že jste rozehraní, nebo Plzeň může mít výhodu v tom, že dlouho odpočívala?

Myslím, že výhoda bude na naší straně. Ten zápasový rytmus je znát. Oni strašně dlouho stáli a my máme docela dlouhou dobu na odpočinek.

Alena Benešová, Pavel Petr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme