Rozhodly třinecké přesilovky, říká k prvnímu finále vítkovický Viktor Ujčík

Boj o titul v Tipsport extralize začali lépe hokejisté Třince. Vítěz základní části porazil v prvním finálovém duelu Vítkovice 5:2. Viktor Ujčík, jeden z nejzkušenějších hráčů poraženého mužstva, uznal po utkání sílu soupeře.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Viktor Ujčík

Viktor Ujčík | Foto: Hokej.cz

První finálové utkání – jak by jste ho hodnotil?

Třinec hrál výborný hokej, moc nás do ničeho nepustil, my jsme mu to ještě usnadnili některými zbytečnými fauly. Často jsme prostě hráli v oslabení a Třinec přesilovky umí, jdou mu v tomhle play-off. A to si myslím, že rozhodlo.

Přehrát

00:00 / 00:00

Rozhodly třinecké přesilovky, říká k prvnímu finále vítkovický Viktor Ujčík

Asi jste moc dobře věděli, že právě v přesilovkách je velká síla třineckých hokejistů …

Samozřejmě jsme to věděli, snažili jsme se na to nějakým způsobem připravit. Ale ono když vám to lepí, prostě se to k vám odrazí a ta úloha dát gól je trošku snazší. Ale tím nechci nějak shazovat jejich výkon v přesilovkách. Hráli moc dobře a když jsme se dostali na nějaký jakoby kontaktní gól, tak se jim podařilo dát zase další. Nepustili nás moc do hry dneska.

Hledali jste i recept na to, jak uhlídat kanonýra Růžičku?

Když je takovýto střelec proti nám, tak se o tom snažíme nějak bavit. Ale když budeme hrát v oslabení, a v oslabení dvojnásobném, tak se bude těžko hlídat.

Věřili jste, že se s tím vývojem utkání dá ještě něco udělat? Přeci jen ty vaše góly přišly za stavu 0:3 a potom 1:4 …

Určitě, ještě bylo spoustu času. Ale my jsme bohužel nedokázali dát další, pak jsme udělali třeba nějakou chybu a stálo nás to zase odskočení soupeře o tři góly. A Třinec s tím mužstvem, co letos má, tak si to dokáže pohlídat a už nám nedal čuchnout.

Mluvilo se také o tom, jestli Třinec nebude v nevýhodě kvůli tomu, že hrál více zápasů v semifinále. Ale asi to pro ně nevýhoda nebyla, možná byl více rozehraný …

Nikdo od nás z mužstva si nemyslel, že by se to projevilo jako nevýhoda v prvním zápase. Protože přeci jenom hrají doma, hrají finále, otočili sérii, takže taková ta euforie v nich musela určitě zůstat ještě do dneška. A dokázali to dostat do zápasu. Ale my musíme zítra prostě ten zápas urvat a pak už v těch dalších zápasech by se to mohlo teprve začít projevovat.

Pavel Petr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme