Růžička je člověk na správném místě, myslí si Jiří Šlégr

Výkonný výbor Českého svazu ledního hokeje dnes bude řešit situaci po odstoupení trenéra hokejového národního týmu Aloise Hadamczika. Obránce Litvínova a člen zlatého týmu z Nagana Jiří Šlégr vidí favorita na uvolněný post ve Vladimíru Růžičkovi.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Litvínovský obránce Jiří Šlégr

Litvínovský obránce Jiří Šlégr | Zdroj: ČTK

„Pokud by to měl být Vláďa Růžička, tak je to zkušený trenér. Jak na ligové, tak na reprezentační úrovni má něco za sebou. Myslím si, že je to člověk na správném místě, který by to mohl zvládnout,“ tvrdí olympijský vítěz Jiří Šlégr.

Ten velmi dobře také ví, že netrpěliví fanoušci se ptají, jaký hokej by asi měl produkovat český reprezentační celek, pokud chce udržet krok s absolutní špičkou.

Přehrát

00:00 / 00:00

O budoucnosti českého hokeje mluvil s Jiřím Šlégrem Aleš Procházka

Nabízí se také otázka, jestli český hokej vůbec má dostatek kvalitních mladých hráčů, kteří by dokázali konkurovat zkušeným oporám a v dohledné době se sami stali klíčovými postavami.

„Po světě máme dost kvalitních hráčů, jenom se musí vytvořit taková parta, která bude chtít hrát jeden pro druhého. Já věřím, že to půjde, ale hlavně bychom se měli začít zabývat i mládeží. Ty výsledky osmnáctky a dvacítky nebyly bůhvíco,“ odpovídá obránce Litvínova.

Pro řadové fanoušky je nejdůležitější to, co se stane zítra, za týden nebo za měsíc. Jiří Šlégr se ale počítá k těm, kteří se snaží vnímat i vzdálenější budoucnost českého hokeje.

A není sám, kdo takto uvažuje. „V té úspěšné partě z Nagana jsme se domluvili, že bychom se měli potkat a přinést nějaké návrhy na stůl. Uvidíme, co z toho vzejde, protože nám to není jedno,“ plánuje Jiří Šlégr.

Aleš Procházka, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme