Sedmé zápasy jsou pro Tona strašákem. Myslet na to nebudu, říká kanonýr Komety

Každou sezonu se hokejoví fanoušci těší na konec základní části a start play-off. Když navíc ve vyřazovací fázi dojde na rozhodující sedmý zápas, je to pro příznivce soupeřících týmů svátek. Dnes ho prožijí ve čtvrtfinálové sérii fanoušci brněnské Komety a Zlína.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejisté Komety se radují z vítězství v sérii se Zlínem

Hokejisté Komety se radují z vítězství v sérii se Zlínem | Zdroj: ČTK

„Buď půjdeme dál, nebo nám sezona skončí. Jsme natolik dobří a vyspělí, že můžeme postoupit,“ věří před rozhodujícím duelem útočník Zlína Zděněk Okál.

Sedmé zápasy mají svá specifika a jsou obrovským náporem na psychiku hráčů. Napravit pokažené utkání bude mít prohraný tým až v příští sezoně. Každá chyba se tvrdě trestá. Na neproměněnou šanci budou hráči myslet v případě prohry ještě hodně dlouho.

Přehrát

00:00 / 00:00

Útočník Komety Petr Ton před rozhodujícím duelem se Zlínem neočekává, že by jeden z týmů ten druhý zaskočil taktikou

„Naposledy jsem v sedmém utkání s Plzní minul prázdnou branku. Táta si na stadionu málem vykroutil hlavu. Vyřešil jsem to tak, jak jsem to vyřešil a táta mi pak říkal, že šlo o mladickou nerozvážnost,“ usmívá se čtyřiadvacetiletý Okál.

Mimochodem, právě předloňský finálový zápas, o kterém útočník Zlína mluví, byl nejdelším sedmým duelem v historii české extraligy. Tehdy ho rozhodl až v čase 96:15 Martin Straka.

Přesto, že se může i dnešní utkání hodně protáhnout, neměla by o jeho osudu rozhodovat fyzická kondice jednotlivých hráčů.

Jeden z loňských finalistů skončí už ve čtvrtfinále. Rozhodne sedmý zápas

Číst článek

„Už nějaký pátek hokej hraju a jsem tady suverénně nejstarší, takže bych měl být unavený nejvíc. Když já mám dost sil, tak oni musí mít také,“ myslí si Petr Ton.

Zkušený brněnský útočník nemá zrovna ideální statistiku sedmých zápasů. V české extralize ještě v dresu Sparty hrál čtyři a všechny prohrál.

„Nejde o mě. Několik rozhodujících zápasů jsem i vyhrál, ale spíše ve Finsku. Na tyhle věci vůbec myslet nebudu. Všechno bylo jiné,“ podotýká jednačtyřicetiletý kanonýr.

Podle Tona rozhodne 'hlava'

Statistiky ale zápas rozhodovat nebudou. A po šesti odehraných vzájemných zápasech se nedá ani očekávat, že by jeden z týmů ten druhý nějak zaskočil taktikou.

„Teď už je to o tom se co nejlépe připravit v hlavě,“ odhaluje Petr Ton to, co bude rozhodujícím faktorem pro úspěch v sedmém čtvrtfinále.

Zápas začne v 18 hodin a 20 minut. Přímý přenos celého duelu si můžete poslechnout na streamu Český rozhlas Sport na našem webu nebo přes mobilní aplikaci iRadio.

Útočník Komety Jakub Koreis (v modrém) cloní zlínskému brankáři Liboru Kašíkovi | Foto: ČTK

Petr Kadeřábek, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme