Sekáč poprvé skóroval za Anaheim, Palát má dvě asistence

Hokejista Jiří Sekáč se poprvé po výměně do Anaheimu v dresu Ducks střelecky prosadil. Po nahrávce Tomáše Fleischmanna otevřel skóre zápasu s Coloradem a připsal si i přihrávku. K výhře Tampy nad Detroitem přispěl dvěma asistencemi Ondřej Palát.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jiří Sekáč (vpravo) vstřelil první gól v dresu Anaheimu

Jiří Sekáč (vpravo) vstřelil první gól v dresu Anaheimu | Zdroj: Reuters

Jiří Sekáč a Tomáš Fleischmann se v Anaheimu potkali nedávno po výměnách z Montrealu a Floridy. Proti Coloradu nastoupili v jednom útoku a česká spolupráce slavila úspěch už ve 4. minutě, kdy si Sekáč vyměnil puk s Fleischmannem, vyjel si před branku a po otočce otevřel skóre zápasu.

Mezi 46. a 49. minutou dokázalo Colorado zápas otočit, k čemuž přispěl jednou asistencí i Jan Hejda. Za Anaheim ale odpověděl, po Sekáčově přihrávce, David Rakell a vyrovnal. V prodloužení rozhodl o druhý bod pro nejlepší tým NHL hvězdný útočník Anaheimu Corey Perry.

Po třízápasové absenci se do sestavy Tampy Bay vrátil Ondřej Palát a proti Detrotu zaznamenal dvě asistence. Z jeho práce těžil nejdřív v úvodu druhé třetiny Anton Stralman úvodní brankou.

V poslední minutě při power play Detroitu vybojoval Palát puk pro Stamkose, který vstřelil už svůj 40 gól v sezoně a pojistil výhru 3:1. Palát zaznamenal v ročníku už 39 přihrávek a mezi Čechy mu patří třetí místo v kanadském bodování NHL za Voráčkem a Hudlerem.

Statistika NHL:
Buffalo - New Jersey 1:3 (0:0, 0:2, 1:1)
Branky: 52. Moulson - 30. a 34. Bernier, 49. Tootoo. Střely na branku: 29:27. Diváci: 19.070. Hvězdy utkání: 1. Bernier, 2. Kinkaid, 3. Henrique (všichni New Jersey).

Anaheim - Colorado 3:2 v prodl. (1:0, 0:0, 1:2 - 1:0)
Branky: 4. Sekáč (Fleischmann), 50. Rakell (Sekáč), 62. Perry - 46. Iginla (Hejda), 48. O'Reilly. Střely na branku: 40:24. Diváci: 17.317. Hvězdy utkání: 1. Perry, 2. Rakell, 3. Despres (všichni Anaheim).

Tampa Bay - Detroit 3:1 (0:0, 1:1, 2:0)
Branky: 22. Stralman (Palát), 51. Killorn, 60. Stamkos (Palát) - 27. Tatar. Střely na branku: 32:31. Diváci: 19.204. Hvězdy utkání: 1. Bishop, 2. Hedman (oba Tampa), 3. Howard (Detroit).

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme