Semifinále play-off hokejové extraligy startuje ve Vítkovicích

Hokejová extraliga startuje do semifinále play off. Vítkovice si to rozdají na vlastním ledě s úřadujícím mistrem z Pardubic a bereme-li v potaz bilanci vzájemných zápasů, není domácímu týmu co závidět.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tipsport hokejová extraliga

Tipsport hokejová extraliga | Foto: Hokej.cz

V repríze loňského finále play-off si mohou Východočeši dodávat odvahy pomyšlením na to, že v posledních čtrnácti utkáních jen dvakrát odešli poražení. O to víc spoléhá vítkovický útočník Viktor Ujčík na domácí fanoušky a na jejich podporu srovnatelnou s tím, co dovedou diváci v Pardubicích.

Přehrát

00:00 / 00:00

Semifinále play-off hokejové extraligy startuje ve Vítkovicích

"To prostředí, které dokážou vytvořit, je pro hokej fantastický. Když jsou lidi, tak se hraje úplně jinak," tvrdí Viktor Ujčík. "Když jsem byl mladší hráč a venku na mě přišlo tolik lidí, tak mi to nebylo moc příjemný, ale teď už si to užívám. I když hrajeme venku a atmosféra nám není příznivě nakloněná, tak mě to motivuje podat opravdu co nejlepší výkon a je to paráda."

A který ze vzájemných zápasů si asi bude připomínat před startem semifinálové série pardubický trenér Jandač? Možná, že ten, který se hrál 17. listopadu 2010. Nejen proto, že Vítkovice tehdy za stavu 0:3 dokázaly nečekaně vyrovnat, ale i s ohledem na to, že to bylo první utkání, ve kterém se musel Josef Jandač obejít bez svého asistenta Jana Votruby. Toho si totiž bývalý pardubický kouč Václav Sýkora pozval do Petrohradu.

"Chtěl mít někoho, koho zná, na koho se může spolehnout. Společně tady udělali dobrou sezonu a Honza je kvalitní trenér, tak si ho vyžádal, jestli by šel. Říkal jsem, že mu v žádném případě bránit nebudu." Ale jak vám bylo, když jste najednou zůstal na střídačce sám, jen s trenérem brankářů? Vyzvídali novináři po onom domácím utkání s Vítkovicemi.

"Koučoval jsem si všechno sám a on tam byl víceméně třeba, kdyby mě rupla céva, nebo jsem dostal pukem, aby tam vůbec někdo byl, protože těžko by se tam kluci točili sami. Možná, že jo, nevím." Teď už, jak víme, je asistentem trenéra Jandače Pavel Hynek a oba mohli spojenými silami bádat nad tou nejrafinovanější taktikou pro dnešní vítkovický zápas. Dočkejme tedy večera a nechme se překvapit.

Aleš Procházka, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme