Slavia se popasovala s virózou i Olomoucí a je zpátky v čele baráže

Není to tak dávno, co ve fotbalové lize musela Plzeň požádat o přeložení utkání se Slavií kvůli viróze. V hokejové baráži o to samé usilovali pro změnu slávisté, ale zástupce Olomouce se jim přesvědčit nepovedlo. Pražané tak museli přes velké problémy kvůli střevní viróze utkání odehrát.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejisté Slavie (v červeném) vedou tabulku baráže s jednobodovým náskokem (archivní foto)

Hokejisté Slavie (v červeném) vedou tabulku baráže s jednobodovým náskokem (archivní foto) | Zdroj: ČTK

„Ráno jsme se sešli jen ve čtyřech, zrušil se trénink a dali jsme se do kupy. Ti, co se cítili trochu lépe, tak naskočili do zápasu. Všichni jsme to odmakali, dali jsme do hry srdce a zahráli jsme jako tým,“ řekl autor vítězné branky v duelu s Olomoucí Miloslav Čermák.

Pár fanoušků a možná i někteří protihráči si mysleli, že jde jen o jakýsi trik před dalším důležitým utkáním. Jenže ze slov Čermáka je jasné, že o nic takového nešlo.

Přehrát

00:00 / 00:00

Dali jsme do hry srdce a zahráli jsme jako tým, těšilo slávistu Miloslava Čermáka po barážové výhře nad Olomoucí

„Každý si sáhl na svoje dno a na ledě nechal srdce. To bylo důležité,“ podotkl osmadvacetiletý útočník.

Slavia se ve čtvrtém kole baráže radovala z důležité výhry 2:1 nad Olomoucí a vrátila jí porážku 0:2 z nedělního duelu.

„Slavia na nás od začátku vlétla. Jestli mělo 22 hráčů virózu, tak se jim tenhle mediální trik povedl. Některé naše hráče to možná ovlivnilo, mysleli si, že to půjde samo,“ říká jediný olomoucký střelec Jakub Matai.

Potvrdilo se, že slávistům svědčí stadion v Edenu, protože jen tam Pražané dokázali v baráži naplno bodovat. „Je to tady menší, ale Slavii to vyhovuje. Fanoušci tady navíc vytvoří daleko lepší kulisu,“ dodává Jakub Matai.

Slavia je s osmi body na kontě ve vedení o bod před Chomutovem a Hanáky, v nejhorší pozici je českobudějovický Motor, který zatím vybojoval jen dva body za dvě prohry v prodloužení a po nájezdech. Páté kolo baráže o extraligu je na programu v pátek.

Štěpán Pokorný, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme