Slávisté se pokusí potřetí v play off rozhodnout v posledním utkání

Aprílový večer bude mít smutnou příchuť pro hokejisty a fanoušky Slávie nebo Třince. Jeden z těchto týmů se totiž definitivně rozloučí s nadějí na postup do finále play off. Nepochybujme o tom, že po šestizápasovém maratonu bude poslední duel semifinálové série opravdu náročnou prověrkou.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Brankář Třince Peter Hamerlík inkasuje v semifinálovém duelu na Slavii druhý gól

Brankář Třince Peter Hamerlík inkasuje v semifinálovém duelu na Slavii druhý gól | Zdroj: ČTK

Občas bývají k vidění hráči, kteří jakoby svým počínáním na ledě chtěli zpochybnit poučku, že hokej je od nepaměti kolektivním sportem. Například třinecký útočník Martin Růžička, v této chvíli už neoficiální český rekordman v počtu kanadských bodů nasbíraných v play off.

V semifinálových zápasech proti Slávii zaznamenal už osm gólů a sedm asistencí, nicméně novináři, kteří po minulém utkání spěchali vyzvídat, jak je tento pilíř třinecké ofenzívy spokojen sám se sebou, dostávali jednu a tutéž odpověď.

Přehrát

00:00 / 00:00

Aleš Procházka před posledním zápasem semifinále mezi Slavií a Třincem

„Na to se mě neptejte, ptejte se na tým. Já jsem rád, že vyhráváme, ale sedmý zápas je ošidný a my se na něj musíme pečlivě připravit".

Čím déle trvá v play off ta která série, tím pravděpodobnější je, že někteří hráči budou mít natolik dobrou paměť, aby si napříště chtěli vyřídit účty s těmi soupeři, kteří jim bez pardonu dali pocítit svoji tvrdost. Třinecký útočník Jan Peterek se ale počítá k těm trpělivějším a mírumilovnějším.

„To v play off bývá, to je hokej. Nikdo se nemůže divit, že když někoho nabere, tak že ten dotyčný ho srovná.“

Zatímco rozhodčí jsou v letošní sezóně při televizních zápasech vybaveni mikroporty, u hráčů ještě tento zlepšovák nenajdeme. A tak fanoušek může jen tušit, že občasné poznámky třineckých hráčů na adresu slávistického gólmana neměly za cíl informovat ho o předpovědi počasí na nejbližší dny. Miroslav Kopřiva prý ale zůstává nad věcí.

„To k play off patří. Jestli jim to za to stojí, tak ať si jezdí, ale uvidíme pak, kdo v sedmém zápase bude šťastnější.“

Blíže k tomu by měl mít přece jen Třinec, který za stavu 1:3 na zápasy dvakrát zvítězil a navíc teď hraje doma. Ale takovéto prognózy se hokejistům Slávie špatně poslouchají.

„Třinec má výborné útočníky, dostávají se do brejkových situací a já bych řekl, že v tom je asi jejich největší síla. Ale jedeme do Třince vyhrát a všechno tohle si pohlídat, takže uvidíme.“

Šestý semifinálový duel v Praze přinesl Ocelářům nejen veledůležitou výhru, ale také poznání, že slávisté mají stále ještě dost sil. Nelze se proto divit slovům jednoho z třineckých trenérů Břetislava Kopřivy.

„V kabině jsme okamžitě nastolili klid, žádné ovace. I sami hráči cítí, že to bylo velice složité utkání a jestli se hraje sedmý zápas doma nebo venku je úplně jedno.“

Aleš Procházka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme