Sledge hokejoví reprezentanti vyřešili spory, chystají se na MS

Čeští sledge hokejisté patří mezi nejlepší týmy světa. Povrdili to letos pátým místem na paralympiádě v Soči. Tým si v posledních měsících vyřešil vnitřní problémy a chystá se na dubnové MS. V rámci přípravy odehraje turnaj v Litoměřicích.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká sledge hokejová reprezentace

Česká sledge hokejová reprezentace | Foto: Pavel Petr | Zdroj: Český rozhlas

„Není tajemství, že nálada tu nebyla optimální. Vygradovalo to odvoláním manažera Hamrly. Jirka Bříza se rozhodl, že najde nového manažera a Tomáš Rak sem vnesl nového ducha,“ nepopírá brankář Jan Matoušek problémy, tým je ale překonal.

„Řekli jsme si, co tu chceme dělat. Že je potřeba to nakopnout znovu,“ vzpomíná reprezentační brankář.

Přehrát

00:00 / 00:00

Sledge hokejovou reprezentaci navštívil reportér ČRo Pavel Petr

Z problémů se téměř nic nedostalo na veřejnost. „Tak by to asi mělo být. To, co se odehraje v kabině, se odehraje v kabině. Tyhle věci by se neměly dostávat na veřejnost, nehází to dobré světlo,“ ví Matoušek.

Právě start na poslední paralympiádě ovšem českému sledge hokeji pomohl. Přilákal další zájemce. „Od paralympiády mi pořád někdo telefonuje, že by si to chtěl zkusit. U nás ve Spartě už se 3 lidi chytli,“ pochvaluje si útočník Zdeněk Krupička.

Než se ale nováčci zapojí do hry, nějaký čas to potrvá. Skloubit fyzickou přípravu s koordinací pohybu je složité. „Na led se pořádně nedostanou, jsou to nováčci. Musí vše zkombinovat. To, co jsme se všichni učili. Ale je paráda, že jsou,“ těší Krupičku.

Zdeněk Krupička | Foto: Pavel Petr

Reprezentace se navíc musí vypořádat v letošní sezóně s absencí dnes už bývalých opor - Tomáš Kvoch se vzdal reprezentace a Erik Fojtík projevil přání reprezentoval Slovensko. Po zdravotních problémech a operaci zatím chybí také kapitán Zdeněk Šafránek.

Na dubnovém mistrovství světa ve Spojených státech, stejně jako při víkendovém turnaji na litoměřickém ledě, se tak představí prakticky jen dvě formace. O víkendu je čekají reprezentace Itálie, Německa a Jižní Koreje.

Pavel Petr, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme