Sledovali jsme ONLINE: Češi prohráli se Švédskem 3:4 po nájezdech

Ve druhém utkání na mistrovství světa v Bělorusku prohráli čeští hokejisté se Švédskem 3:4 po samostatných nájezdech. Seveřané přitom po většinu utkání prohrávali, ale ve třetí části se jim podařilo vyrovnat a v nájezdech byli šťastnější.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Švédští hokejisté oslavují vítězství nad Českem

Švédští hokejisté oslavují vítězství nad Českem | Zdroj: ČTK

Český tým měl raketový nástup, když už v osmé vteřině prostřelil Nilssona Hertl. Ten po vyhraném buly dostal ideální přihrávku od Němce a samostatný únik zakončil přesnou střelou.

Vyrovnání přišlo ve 12. minutě a brankář Salák se hodně rozčiloval. Jeho hokejka se zasekla o brusle na brankovišti clonícího Lindströma a Möller skóroval do odkryté branky. Přesto šli do šaten šťastnější čeští hokejisté. 25 vteřin před koncem první třetiny využil přesilovou hru Hudler.

Ve druhé třetině to s českými šancemi na vítězství vypadalo ještě lépe. Hertl přihrál na modrou Němcovi a jeho střelu ideálně tečoval clonící Zaťovič. Bohužel pak přišla silná zbraň švédského celku - přesilové hry.

Při vyloučení Hudlera střílel Möller a jeho střelu tečoval do Salákovy branky Backlund a ve třetí části se v početní výhodě po nádherné přihrávce Möllera prosadil Lindström. I druhé utkání českého týmu tak skončilo po 60 minutách nerozhodně a o vítězi muselo rozhodnout prodloužení nebo samostatné nájezdy.

V pětiminutovém nastavení gól nepadl a tak si oba týmy poprvé na šampionátu vyzkoušely penalty. V nich byli úspěšnější švédští hráči a připsali si druhý bod.


Mistrovství světa v hokeji v Minsku:

Skupina A:
ČR - Švédsko 3:4 po sam. nájezdech (2:1, 1:1, 0:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 1. Hertl (Němec, Rolinek), 20. Hudler (Jan Kovář, Ševc), 32. Zámorský (Němec, Hertl) - 12. Möller (Backlund), 37. Möller (Jimmie Ericsson, Lindström), 49. Lindström (Möller, Nygren), rozhodující sam. nájezd Lindström. Rozhodčí: Gofman, Olenin (oba Rus.) - Fluri (Švýc.), Schrader (Něm.). Vyloučení: 5:6. Využití: 1:2. Diváci: 6018.
ČR: Salák - Němec, Kindl, Vitásek, Ševc, Zámorský, Kolář II - Jágr, Hertl, Rolinek - Červenka, Sobotka, Klepiš - Sekáč, Novotný, Hudler - Petružálek, Jan Kovář, Zaťovič. Trenéři: Vladimír Růžička, Ondřej Weissmann a Jaroslav Špaček.
Švédsko: Nilsson - Gustafsson, Ekholm, Fransson, Erixon, Ahnelöv, Rahimi, Nygren - Lindström, Backlund, Möller - Jimmie Ericsson, Järnkrok, Nyquist - Axelsson, Sjögren, S. Hjalmarsson - Danielsson, J. Lundqvist, Klasen. Trenéři: Pär Marts, Rikard Grönborg a Peter Popovic.

Skupina B:
Finsko - Rusko 2:4 (1:2, 1:2, 0:0)
Branky a nahrávky: 10. Hietanen (Lehterä, Kontiola), 40. Karalahti (Lajunen, Jokinen) - 2. Tichonov (Kalinin, Bělov), 5. Ovečkin (Orlov, Zaripov), 23. Kuljomin, 35. Kalinin (Zaripov, Tichonov). Rozhodčí: Nord, Vinnerborg (oba Švéd.) - Hull (Kan.), Lederer (ČR). Vyloučení: 6:7, navíc Kontiola (Fin.) 10 min. Využití: 2:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 13 934.

Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme