Slováci si přijeli do Ostravy prohlédnout zázemí pro hokejové MS 2015

Hokejové mistrovství světa v Praze a v Ostravě sice začne až za 9 měsíců, už teď k nám ale začínají přijíždět na prohlídku zázemí zástupci jednotlivých národních týmů. Jejich prvním úkolem je prohlédnout si haly včetně tréninkových možností a vybrat si hotel.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vladimír Vůjtek starší ve studiu Českého rozhlasu Ostrava (snímek z roku 2005)

Vladimír Vůjtek starší ve studiu Českého rozhlasu Ostrava (snímek z roku 2005) | Foto: F. Tichý

Nejdříve dorazila na návštěvu delegace Slováků, kteří to mají do Ostravy nejblíže. Ovšem na mistrovství světa v hokeji neplatí vždy přísloví „kdo dřív přijde, ten dřív mele.“

Například v případě šaten budou muset Slováci počkat, která na ně zbude.

„S kabinou nemůžeme vůbec spekulovat. Tam rozhoduje jasně ranking IHHF a v něm jsme, z týmů které budou hrát v Ostravě, čtvrtí. Proto musíme brát to, co je. Ale každá kabina splňuje nejvyšší kritéria, takže v tom nevidím žádný problém,“ vysvětluje předseda Slovenského svazu ledního hokeje Igor Nemeček.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jsem rád, že můžu se slovenským národním týmem přijet do svého rodného města, usmíval se Vladimír Vůjtek

Ten se rozhodl oproti předchozímu šampionátu před deseti lety pro změnu hotelu. Slováci tak na jaře nebudou bydlet v sousedství s ostravskou ČEZ Arénou a tréninkovou plochou, ale budou dojíždět.

„Potřebujeme pro mužstvo větší klid. Po zkušenostech z roku 2004, kdy měli někdy hráči problém dostat se na trénink, protože tady byli naši fanoušci a bylo to hodně těžké,“ vysvětluje.

Slovenští fanoušci před deseti lety totiž běžně zastavovali s žádostí o autogram hráče, kteří chodili pěšky na trénink. A něco podobného by se mohlo stát i tentokrát. Očekává se, že všechny slovenské zápasy budou vyprodané.

„Máme signály, že všichni hráči, kteří budou volní, tak budou k dispozici. Umíme si představit, že pár velkých hráčů tady bude chtít ukončit kariéru. Pro některé to bude hodně motivující,“ říká generální manažer týmu Otto Sýkora.

Klub už nebudu trénovat nikdy, říká Vladimír Vůjtek

A nejen pro ně. Asi nejemotivněji bude šampionát ve slovenském týmu prožívat trenér Vladimír Vůjtek starší.

„Jsem rád, že můžu se slovenským národním týmem přijet do svého rodného města. Už teď se na to těším,“ usmívá se zkušený stratég.

Pro českého kouče slovenské reprezentace totiž půjde nejspíš o poslední velkou akci v jeho trenérské kariéře.

„Nikdy neříkej nikdy, ale počítám s tím, že to bude moje poslední mistrovství. Jednou je také třeba říct dost a klub už nebudu trénovat nikdy. To vím bezpečně. Jedině bych se možná nechal zlákat na dvouměsíční výpomoc, ale na celoroční angažmá už se necítím,“ uzavírá Vladimír Vůjtek.

Zkušený kouč oslaví v den pražského finále mistrovství světa své 68. narozeniny.

Radim Sajbot, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme