Sobotka po zranění zářil za St. Louis, Tlustý dal vítězný gól Caroliny

Třemi body se po svém návratu po zranění blýskl v NHL hokejista Vladimír Sobotka. Český útočník pomohl St.Louis gólem a dvěma asistencemi k výhře 6:2 nad Edmontonem a stal se první hvězdou zápasu. Blues jsou tak dál nejlepším týmem celé soutěže.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Útočník St. Louis Vladimír Sobotka v utkání ve Washingtonu

Útočník St. Louis Vladimír Sobotka v utkání ve Washingtonu | Zdroj: Reuters

Vidět byl i český brankář Michal Neuvirth, ale ani jeho 51 zákroků Buffalu k bodům nepomohlo. Sabers prohráli v Carolině 2:4 a za vítězný tým se jednou trefil Jiří Tlustý.

Český útočník si v pravé části útočného pásma dvakrát vyměnil puk se Seminem, poté vybruslil do středu a ranou zápěstím pod horní tyčku dal třetí gól svého týmu. Čtyři desetiny sekundy před koncem pak do prázdné branky při power play soupeře ještě skóroval Gerbe.

Pro Carolinu to mohou být nesmírně důležité dva body za vítězství, protože tabulka Východní konference je velmi vyrovnaná. Carolina je třináctá, na osmou Philadelphii ale ztrácí jen šest bodů.

V Západní konferenci je na tom mnohem lépe St. Louis, které vede tabulku a ke spokojenosti po výhře nad Edmontonem 6:2 jí pomohl i Vladimír Sobotka. Ten krátce před koncem první třetiny vyrovnával na 1:1, když svou kličku zřejmě i s přispěným Nuggeta-Hopkinse dostal do sítě. Také na dalších dvou brankách měl podíl, nejprve asistoval Tarasenkovi, poté Pietrangelovi.

Martin Charvát Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme