Soupisku českého hokejového týmu doplnil na MS Michal Vondrka

Už jen poslední volné místo zbývá na soupisce českého týmu na hokejovém mistrovství světa v Bělorusku. Trenér Vladimír Růžička se totiž rozhodl dopsat útočníka Michala Vondrku.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Michal Vondrka na rozbruslení české reprezentace

Michal Vondrka na rozbruslení české reprezentace | Zdroj: ČTK

Ten tak může nastoupit do sobotního odpoledního utkání proti Dánsku. „Mírná nervozita je vždycky, před každým zápasem, i když to není mistrovství světa. Je zdravá a není to nic špatného. Už jsem to zažil před dvěma lety, také už mi není dvacet. Doufám, že to zvládnu, “ věří Michal Vondrka.

Ten týden oblékal v Minsku žlutý dres, který znamenal místo mimo soupisku. Nyní se převlékl do červeného. Martin Zaťovič a Jakub Klepiš byli novými parťáky do útoku s Michalem Vondrkou. „Já jsem s Kubou hrával, známe se hrozně dlouho. Uvidíme zítra, jak poskládá trenér sestavu,“ říkal po tréninku Michal Vondrka.

Přehrát

00:00 / 00:00

Michal Vondrka trénoval v útoku se Zaťovičem a Klepišem

Je možné, že sestava bude jiná než v předešlých zápasech, protože vinou zdravotních potíží zůstalo na hotelu trio Sobotka - Hudler - Hertl. Pokud Vondrka dostane důvěru, ví, co se po něm bude chtít.

„Na tom pravém křídle určitě útočit a dát nějaký gól. Pokud bych hrál na levé straně, tak by to bylo na tom, jak bych se domluvil s Kubou.“ Michal Vondrka tak znovu nakukuje do základní sestavy národního týmu. Mrzí ho ale, že jeho dva parťáci - Lukáš Kašpar a Milan Gulaš odletěli domů.

„Rozloučili jsme se, ale byla sranda. Jsem rád, že jsem byl přímo s těmito kluky ve žluté lajně, vytvořili jsme partu a trávili jsme spolu hodně času,“ pochvaluje si dobrou partu Michal Vondrka. Na soupisce je tedy už jen jedno volné místo. Zaujme ho buď obránce Lukáš Kovář, nebo útočník Martin Růžička.

Máme pohodičku, mluví Vondrka o spolubydlícím Hertlovi

Český kouč už by mohl mít jasno po zítřejším dopoledním rozbruslení. V jakém útoku bude trénovat Michal Vondrka, na to si ještě počkejme. Záleží, jak na tom budou ostatní zdravotně. Střevní problémy, které trápí české reprezentanty, Michal Vondrka řešit nemusí.

Únava hráče Lva v reprezentaci netrápí, do Minsku si přivezli sebevědomí

Číst článek

„Já mockrát nepotřebuji, ale on tam také netráví moc času,“ naráží Michal Vondrka na svého spolubydlícího Tomáše Hertla, který dnes netrénoval a raději se dával dohromady na hotelu.

„Také jsme spolu hráli na Slavii. Já se ho ptám na zajímavosti z NHL a on se zase ptá na KHL a někdy si řekneme něco k zápasu. Máme tam takovou pohodičku,“ dodává na soupisku čerstvě dopsaný Michal Vondrka. Zítra čeká české hokejisty Dánsko posílené hráči z NHL a kouč Růžička bude doufat, že už budou všichni zdraví.

Jakub Marek, František Kuna Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme