Sparta bude v Lize mistrů ráda pokračovat

Už jen Sparta bude hrát kromě Tipsport extraligy hokejovou Ligu mistrů. Některým jiným týmům evropská soutěž nabourávala tréninkový a zápasový cyklus v domácí soutěži. O jediném českém zástupci, který postoupil dál, to ale neplatí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sparťanský obránce Marek Ďaloga (uprostřed) uniká mannheimské přesile

Sparťanský obránce Marek Ďaloga (uprostřed) uniká mannheimské přesile | Zdroj: ČTK

„Každý hráč radši hraje zápasy, takže nám to nic nenabourává,“ říká velká opora sparťanské ofenzivy a zároveň skvěle bránící útočník Tomáš Rolinek. Z dílčího úspěchu v evropské klubové soutěži ale nechce dělat přehnané závěry.

„V extralize je jiný styl hokeje. Nemyslím si, že by nám to nějak pomohlo,“ dodává sparťanský hokejista.

Přehrát

00:00 / 00:00

Sparťanští hokejisté si na Ligu mistrů nestěžují

Jiného názoru než Tomáš Rolinek ze Sparty jsou na severu Čech. Platí to minimálně pro urostlého útočníka v barvách Bílých Tygrů Liberec Martina Barteka.

„Máme skoro půlku týmu zraněnou, takže to není sranda. A ještě to ‚skvělé‘ pravidlo s mladými hráči, kdy nemůžeme postavit čtyři útoky. To nám dost nabourává, protože už od začátku sezony hrajeme na tři útoky. Nemáme nikoho, koho tam dát,“ připomíná slovenský útočník Liberce Martin Bartek.

Ten už se může se svými spoluhráči soustředit jen na extraligu, která dnes pokračuje nekompletním 10. kolem. A právě Liberec si ještě může odpočinout, svůj zápas s Plzní si bude dohrávat, stejně jako Vítkovice s Litvínovem.

Martin Charvát, František Kuna Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme