Sponzoři zůstali Kladnu věrní, chceme jim to vrátit, plánuje Jágr

Hokejové legendě Jaromíru Jágrovi skončila dovolená a ve svých 42 letech se chystá na další sezonu v NHL, v zámořské soutěži bude znovu oblékat dres New Jersey. Před novou sezonou neřeší dění v klubu ve kterém hraje, zajímá se hlavně o klub, který vlastní. Kladenští Rytíři touží po rychlém návratu do extraligy a k tomu potřebují podporu dalších sponzorů.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jaromír Jágr během pozápasových rozhovorů

Jaromír Jágr během pozápasových rozhovorů | Foto: Lenka Kabrhelová | Zdroj: Český rozhlas

„Měl jsem strach, že většina sponzorů od nás odejde a jsem tedy velice rád, že nám skoro všichni sponzoři zůstali věrní. My jim to nějakým způsobem budeme chtít vrátit, odčinit loňskou sezonu a udělat maximum abychom postoupili dál,“ říká Jaromír Jágr.

Přehrát

00:00 / 00:00

S Jaromírem Jágrem probíral situaci Kladna Štěpán Pokorný

Hokejisté Kladna v poslední sezoně svému majiteli radost nedělali. Z 52 zápasů v základní části extraligy dokázali pouze 10 vyhrát za tři body a dalších 7 v prodloužení. I s tím se ale Jaromír Jágr před baráží smířil a doufal, že se tým zachrání mezi elitou. To se však nepodařilo.

Největší problém viděl v přístupu hráčů. „Byl bych hrozně rád, kdyby si hokejisté začali vážit toho, že hrát extraligu není dar, ale musíš si to vybojovat. Ukázaly to týmy z druhé ligy, které neměly lepší mužstvo, ale byly hladovější po úspěchu a postupu,“ myslí si vlastník hokejového Kladna.

„Když někdo je zvyklý jíst pořád maso, tak si toho moc neváží. Ale když někdo jí celý život chleba a najednou vidí kus masa, půjde po něm daleko více než ten, co je na něj zvyklý,“ našel Jágr příměr k situaci v baráži.

Hráči by si koupené licence nevážili

Šance, jak zachránit Kladno v extralize, nebyla jen na ledě, ale i po skončení sezony. Ale i kdyby se objevila nabídka na odkup licence od jiného klubu, Jaromír Jágr by ji odmítl.

„Když uděláš nějaký průšvih a někdo ho za tebe vyřeší, tak si toho ani nevážíš. Já věřím, že když někdo udělá nějaký průšvih, tak si to musí uvědomit a sám se z toho dostat. Vrátit se tam, kde byl, aby si toho víc vážil,“ poskytuje svůj názor Jágr.

„Věřím tomu, že kdyby se extraliga koupila a zůstali stejní hráči, příští rok bychom řešili stejnou situaci,“ dodává slavná šedesát osmička.

Štěpán Pokorný Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme