Start na MS v Praze by byl pro Voráčka jeden z vrcholů kariéry. Prioritou zůstává NHL

Nejlepší hokejisté nastupují vždy v první formaci a hvězdy typu Alexandra Ovečkina nebo Sidney Crosbyho by se asi hodně divily, kdyby je trenér přesunul jinam. Jakub Voráček je třetím nejproduktivnějším hráčem v této sezoně NHL, a přestože je v pořádku a zdravý, poslední zápasy odehrál ve druhém útoku Philadelphie. Na svou novou pozici si ale nestěžuje.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Útočník Jakub Voráček si díky třem asistencím upevnil druhé místo v produktivitě NHL

Útočník Jakub Voráček si díky třem asistencím upevnil druhé místo v produktivitě NHL | Zdroj: Reuters

Za vším stojí rozbití celého prvního útoku Philadelphie, který sice dával v úvodu sezony několik gólů za zápas, ale zbytek týmu se neprosazoval a „Letci“ patřili k nejhorším týmům Východní konference zámořské soutěže.

Proto se trenér Craig Berube rozhodl rozdělit svou nejproduktivnější dvojici a velké kamarády - křídlo Jakuba Voráčka a centra Clauda Girouxe.

Přehrát

00:00 / 00:00

Hokejista Jakub Voráček prozradil, jak si ve Philadelphii zvyká na nové spoluhráče v útočné formaci

„Trenér si s touhle myšlenkou pohrával už delší dobu. Nebyli jsme tak produktivní, jako v prvních 45 zápasech. Teď bývají zápasy dost defenzivní, obránci si dávají pozor,“ říká Voráček.

„Když jsme hráli s Claudem spolu, tak jsme dostali často nařezáno. Kouč to chtěl rozložit a máme čtyři body,“ připomíná pětadvacetiletý útočník, který se s Girouxem potkává už jen při přesilových hrách. Při plném počtu hráčů na ledě se učí nové spolupráci.

Novináři už Philadelphii ‚pohřbívali‘. Teď jsme zpátky ve hře o play-off, těší Voráčka

Číst článek

„Musím si na hráče zvyknout, budou se jinak pohybovat a budou si i jinak najíždět, než Claude. Je to ale všechno o zvyku. Včera jsme spolu odehráli dobrý zápas, sice nám to tam nepadlo, ale vyhráli jsme. Pokud by to nefungovalo, tak bychom šli zase k sobě. Zatím to ale funguje,“ podotkl Voráček.

Slova kladenského odchovance potvrzují i výsledky Philadelphie. Oba zápasy s novými útoky vyhrála a na postup do play-off najednou ztrácí pouhé čtyři body.

Voráček udělá pro postup do play-off maximu

Jenže čím blíže jsou „Letci“ zápasům o Stanley Cup, tím se zmenšuje šance vidět Voráčka na květnovém mistrovství světa v České republice a on sám si to moc dobře uvědomuje, protože se na šampionát těšil.

„Domácí mistrovství by bylo jedním z vrcholů kariéry, zvláště když je v Praze. Musí to být úžasné. Má práce je ale ve Philadelphii a hlavní událostí je play-off. Pro postup udělám všechno,“ dodal Jakub Voráček.

Martin Charvát, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme