Starty za reprezentaci zvedají hokejistům sebevědomí

Česká hokejová reprezentace má před sebou Švédské hokejové hry - třetí podnik letošní Euro Hockey Tour. První trénink tým pod vedením trenéra Aloise Hadamczika absolvuje v úterním odpoledni na ledě Tesla Arény. Ve Stockholmu se pak hokejisté postupně utkají s tradičními soupeři Švédskem, Finskem a Ruskem.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Rolinek, kapitán české hokejové reprezentace

Tomáš Rolinek, kapitán české hokejové reprezentace | Foto: Miroslav Bureš

Čeští hokejisté odletí do Stockholmu ve středu. Pochopitelně s přáním napravit si zatím nepříznivou bilanci, kterou v letošním ročníku Euro Hockey Tour mají. Na úvod ve Finsku nezískali na Karjala Cupu ani bod. Prosincový Channel One Cup přeci jen vyšel týmu trenéra Aloise Hadamczika lépe a skončil s pěti body druhý za suverénním Ruskem.

Z původní nominace ze zdravotních důvodů vypadli Marek Kvapil, Zbyněk Irgl, Miroslav Blaťák a dnes se kvůli nemoci omluvil Lukáš Krajíček. Místo nich se v národním týmu objeví Martin Adamský, Peter Jánský, Lukáš Zíb a také debutant Jakub Jeřábek.

Přehrát

00:00 / 00:00

Starty za reprezentaci zvedají hokejistům sebevědomí

Nechybí ani pardubický Petr Koukal. Osmadvacetiletého útočníka aktuálně šestého týmu Tipsport extraligy opětovná pozvánka do reprezentace těší. „Dlouhé roky jsem tam nebyl. V podstatě jsem se tam dostal až loni na Švédské hry, potom co jsme vyhráli titul (pozn. s Pardubicemi). A díky omluvenkám jsem jel na mistrovství světa. Takže jsem velice rád, že na ty akce mohu jezdit, že mě trenér bere.“

Impulz a motivace

Podobný názor má Koukalův spoluhráč - obránce Jakub Nakládal. O tom, že díky účasti na Švédských hrách přijde o odpočinek vůbec nepřemýšlí.

„Jsem rád, že nebudu mít odpočinek, mi nevadí. Přiznám se, že jsem to moc nečekal, protože poslední dobou tady až moc nehraji. Měl jsem nějaké zprávy, že bych mohl být náhradník a tohle je pro mě opravdu super. Beru to jako další start, zvednu si sebevědomí, které momentálně až tolik nemám,“ uvedl Jakub Nakládal.

Už na Channel One Cupu se totiž pardubický bek přesvědčil o tom, že v případě reprezentace nehraje pod takovým tlakem, jako v nejvyšší domácí soutěži. „Byl jsem tam úplně uvolěný. Tady má člověk furt plnou hlavu, že musí tohle a nesmí tohle. Je to hrozně svazující. Těším se tam, člověk si zase zahraje jiný hokej. Pro mě to bude impulz, mít zase motivaci.“

Ve Švédsku bude česká hokejová reprezentace obhajovat loňské stříbro.

Pavel Petr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme