Takhle jsme vypadnout nechtěli, mrzí gólmana pražského Lva Pöpperleho

V Česku ještě nezačalo extraligové play-off a pražskému Lvu už končí sezona. Ve čtvrtém utkání osmifinále Kontinentální ligy podlehli Pražané ruskému CSKA Moskva 1:2 a sérii prohráli v nejkratším možném čase - 0:4 na zápasy.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Brankář CSKA Rastislav Staňa byl pro hokejisty Lva skoro nepřekonatelnou překážkou

Brankář CSKA Rastislav Staňa byl pro hokejisty Lva skoro nepřekonatelnou překážkou | Zdroj: ČTK

Z Moskvy se Pražané vraceli s nadějí. Dva vyrovnané zápasy sice český tým prohrál, jenže o výsledku rozhodovalo vždy až prodloužení.

První pražský duel ale přiblížil CSKA k postupu do čtvrtfinále. Klub se slavnou tradicí ho stvrdil pondělním vítězstvím.

„Takhle jsme vypadnout nechtěli, zápasy byly o gól. 4:0 je kruté, ale holt je to hokej. Nedali jsme doma víc než jeden gól, nevyhráli jsme a sezona holt končí,“ konstatoval gólman Tomáš Pöpperle.

Největším problémem Lva byla střelecká produktivita. Při zakončení chyběl především důraz. A v závěrečném utkání to platilo dvojnásob.

Přehrát

00:00 / 00:00

Hokejisté Lva zklamali proti CSKA v zakončení a mají volno

„Myslím, že jsme hodně vlažně načali první třetinu, a pak už jsme honili výsledek. Šance byly. V celé sérii jsme trošku zklamali v produktivitě, dali jsme za čtyři zápasy šest gólů a to je proti takovému soupeři hodně málo,“ prohlásil obránce Ondřej Němec.

Odmítá ale, že by se na vyřazení podepsala únava. „V play-off síly neubývají jako v základní části, každý hraje na sto procent, je tam trošku toho adrenalinu, člověk je chce dokázat porazit. Prohráli jsme 0:4, takže zklamání.“

Hráči Lva Praha teď můžou začít přemýšlet, jak naložit s volným časem. Vždyť Tipsport extraliga teprve finišuje se základní částí a Lev už má po sezoně. „Vůbec nevím, co teď bude. Nevíme, jak dlouho nás bude vedení držet nebo co se bude dít. Nemáme vůbec žádné potuchy. Je to hodně brzy, nevím, co s tím časem,“ říká třeba Tomáš Pöpperle.

Pavel Petr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme