Takhle se hrát nedá, zní z kladenské kabiny po debaklu v barážovém derby

Středočeské derby mezi Mladou Boleslaví a Kladnem odstartovalo baráž o účast v nadcházejícím ročníku extraligy. Zápas měl překvapivě jednoznačný průběh. Domácí hráči jako vítězové první ligy v něm deklasovali třináctý tým nejvyšší soutěže 6:1.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lukáš Pabiška (v bílém) přidal čtvrtý gól Mladé Boleslavi v úvodním barážovém utkání proti Kladnu

Lukáš Pabiška (v bílém) přidal čtvrtý gól Mladé Boleslavi v úvodním barážovém utkání proti Kladnu | Zdroj: ČTK

Úvodní barážový duel přilákal do hlediště čtyři tisícovky fanoušků. Většina z nich odcházela domů spokojena. Jen skupina kladenských příznivců po závěrečné siréně těžko hledala slova. Stejně jako kladenská kabina.

„Od prvních minut jsme od domácích očekávali velký tlak. Boleslav jsme ale na koně dostali svými individuálními chybami, pak vyšli domácím dvě přesilovky. První třetina skončila za stavu 3:0 pro nás krutě,“ hodnotil kladenský trenér Jiří Čelanský.

Přehrát

00:00 / 00:00

Úvodní barážový duel v Boleslavi sledoval reportér Pavel Petr

Ve druhé části se Rytíři snažili o zlepšení, jenže znovu dvakrát inkasovali a bylo prakticky po zápase. Sebevědomí domácích bylo naopak na vrcholu.

„My jsme měli místo sebevědomí obavy o výsledek, takhle se nedá hrát. Baráž je dlouhá soutěž, na tohle musíme zapomenout a jít do dalšího zápasu s úplně jiným elánem,“ přiznal kladenský obránce Libor Procházka.

Vstup do baráže zvládli hokejisté Mladé Boleslavi a Chomutova

Číst článek

Rytíře zaskočil i tah domácích trenérů s nasazením gólmana Michala Valenta, který odchytal poslední soutěžní zápas vinou zdravotních problémů na konci ledna.

„Trenéři se ptali, jak to se mnou vypadá, řekl jsem jim, že jsem stoprocentně zdravý, proto se rozhodli pro mě. Jsem moc rád, že jsme zápas vyhráli,“ uvedl po vysokém vítězství Valent.

Boleslavští krotí euforii

Mladá Boleslav ukázala, jak je v barážových zápasech důležitá zkušenost. Tuto soutěž hraje už po sedmé.

„Víme, že baráž není nic jednoduchého, zodpovědně jsme se na ní připravili. Máme za sebou ale jen první zápas, dalších jedenáct duelů je ještě před námi. Není třeba se z toho zase tolik radovat,“ krotí možný přehnaný optimismus Valent.

Jeho slova potvrdil i kapitán Boleslavi David Výborný: „Je to první zápas, nedělal bych z toho velké haló. Nicméně za první tři body jsme samozřejmě rádi.“

Baráž pokračuje druhým kolem v pátek. Mladá Boleslav přivítá Olomouc a Kladno čeká domácí duel s Chomutovem.

Pavel Petr, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme