Teemu Selänne končí, do finále Západní konference NHL postoupilo Los Angeles

O semifinálových duelech play-off zámořské NHL je jasno. Ve Východní konferenci se utká New York Rangers s Montrealem Canadiens, ve finále Západní konference vyzvou obhájci Stanley Cupu z Chicaga hokejisty Los Angeles Kings.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Finský útočník Teemu Selänne odehrál poslední utkání v NHL

Finský útočník Teemu Selänne odehrál poslední utkání v NHL | Zdroj: ČTK

V obou sériích tak bude mít zástupce i český hokej. V dresu Montrealu patří mezi nevytěžovanější hráče Tomáš Plekanec, v týmu Chicaga nastupuje obránce Michal Rozsíval.

Posledním postupujícím do konferenčního finále jsou hokejisté Los Angeles, kteří vyhráli v sedmém zápase semifinálové série na ledě Anaheimu 6:2.

Vyřazení Ducks znamená i ukončení jedné velké kariéry. Poslední zápas v nejslavnější soutěži světa odehrál finský ‚blesk‘ Teemu Selänne. Třiačtyřicetiletý veterán ozdobil poslední sezonu své bohaté kariéry ziskem bronzu na olympijských hrách v Soči, ale druhého Stanley Cupu už se dočkal.

Poprvé a naposledy se ze zisku cenné trofeje radoval právě v dresu Anaheimu před sedmi lety. Selänne je po Jaromíru Jágrovi druhým nejlepším evropským střelcem v historii NHL, když v základní části nastřílel 684 góly. Dalších 44 branek přidal ve Stanley Cupu.

Celkem odehrál Teemu Selänne v NHL 1451 zápasu a připsal si 1457 kanadských bodů. V play-off nastoupil ve 130 duelech, ve kterých nasbíral 88 bodů.

Hokejistům Los Angeles se podařilo už podruhé v letošním Stanley Cupu otočit vývoj série. V prvním kole prohrávali se San Jose 0:3 na zápasy, ale po čtyřech výhrách v řadě se radovali z postupu.

Anaheim vedl na utkání 3:2, a přesto do finále konference postupují Kings. Oba rozhodující sedmé zápasy navíc Los Angeles vyhrálo na ledě soupeře o čtyři góly. V San Jose 5:1, a teď v Anaheimu 6:2.

2. kolo play off NHL:

Západní konference - 7. zápas:
Anaheim - Los Angeles 2:6 (0:3, 1:2, 1:1)
Branky: 38. Palmieri, 44. Perry - 5. Williams, 9. J. Carter, 16. M. Richards, 23. Kopitar, 35. Gáborík, 54. Pearson. Střely na branku: 27:30. Diváci: 17.395. Konečný stav série: 3:4.

Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme