Trápení karlovarských hokejistů v domácí KV Aréně pokračuje

Hokejisté Energie Karlovy Vary vstoupili do letošního ročníku nejvyšší domácí soutěže s řadou nepříjemných otazníků za svými zády. Generální sponzor, kterým je Sokolovská uhelná, zredukoval svoji podporu na polovinu a navíc se klubu už delší dobu nedaří najít s karlovarskou radnicí společnou řeč při debatách o budoucnosti extraligového hokeje ve městě. Ale nejen proto mají fanoušci Energie vrásky na čele.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

KV Arena

KV Arena | Foto: Tomáš Adamec

Moderní KV aréna, která měla být dárkem za mistrovský titul, spolyká totiž takové částky za nájem, že z peněz poskytnutých radnicí na chod hokejového klubu zbývá nakonec pouhý zlomek. Pro nastávající sezónu musel být snížen rozpočet ze 120 na 88 miliónů korun a se západočeským týmem se také rozloučilo několik kvalitních hokejistů, které klub nebyl schopen zaplatit.

Navíc od chvíle, kdy se extraligový hokej přestěhoval z vysloužilé karlovarské "plecharény" o pár set metrů dál, přestalo najednou fungovat kouzlo domácího ledu a zápasů, které se Energii před zraky vlastních fanoušků opravdu povedly, výrazně ubylo. Ten první letošní, hraný včera, jakoby chtěl skalním fanouškům naznačit, že v právě začínajícím ročníku extraligy to asi nebude jinačí.

Přehrát

00:00 / 00:00

Trápení karlovarských hokejistů v 'nové' domácí hale pokračuje

„Bohužel si od začátku sezóny říkáme, jak chceme podávat dobré výkony v domácím prostředí a opak je pravdou. Chtěli jsme navázat na výsledek na Slavii. Nebo na výsledek, spíš na ten předvedený výkon, protože jsme prohráli. Ale výkon nebyl špatný, vedli jsme dlouho, a pak jsme bohužel o vítězství přišli v posledních minutách. A tady se nám nedařilo od začátku,“ komentoval včerejší prohraný duel s Pardubicemi gólman Lukáš Mensator.

On sám byl svými spoluhráči mnohokrát ponechán na pospas pardubickým útočníkům. A za stavu 1:6 nakonec přenechal místo v brance Marku Bendovi. Ten si sotva dokázal představit, že najde uplatnění hned v prvním domácím utkání, ale netvářil se až tak překvapeně.

„Určitě jsem nečekal, že bych naskočil, ale je to moje práce týmové dvojky, abych byl pořád připravený v jakoukoli minutu, jakýkoli zápas, jakýkoli den,“ nechal se slyšet Marek Benda, jehož výkon byl jedním z mála karlovarských pozitiv středečního zápasu.

Hlavně přilákat diváky

Když ale musel v první polovině utkání sledovat ze střídačky obranné minely svých spoluhráčů, nebylo mu určitě do zpěvu.

„Byl jsem z toho docela špatný, že se nám takhle nedařilo. Zvlášť tady doma! Tady to ještě víc bolí, když před vlastními fanoušky předvádíte takový výkon. Je mi hrozně moc líto, že se snažíme prolomit nějakou tu sérii, abychom tu konečně začali vyhrávat a furt se to nedaří. Hrozně bych si přál, aby přišlo těch šest tisíc lidí a fandilo nám. To je asi náš hlavní cíl,“ uvedl Benda.

Jenomže karlovarští fanoušci se zatím na hokej příliš nehrnou. A po bouřlivé domácí atmosféře, která onehdy provázela zápasy Energie na starém zimním stadionu a pomáhala sbírat důležité body, momentálně také není vidu ani slechu.

Pokud se týká přízně diváků, svůj osud mají karlovarští hokejisté ve vlastních rukou. A určitě si o tom stačili od včerejšího nepovedeného zápasu důkladně popovídat.

Aleš Procházka, Mirko Vasić Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme