Trenér Hadamczik: Někteří si tam hráli, co chtěli

V květnu hokejová reprezentace slavila titul mistra světa. O šest měsíců později na úvodním turnaji Euro Hockey Tour propadla. Na finském Karjala Cupu nezískala ani bod a skončila poslední.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Alois Hadamczik

Alois Hadamczik | Foto: HC Vítkovice

Problémy měl český tým především v obranné činnosti. Inkasoval během turnaje laciné góly po hrubých chybách. Markatní to bylo především v souboji s Finy, kdy Seveřané třikrát skórovali během sedmdesáti šesti sekund. Tři branky se Švédy v rozmezí sedmi minut rovněž nepředstavují dobrou vizitku.

,,V tom systému musí platit disciplína. Když obranný systém nemá disciplínu, tak nemůže fungovat. Na příštím srazu bude jasný systém a nebudou si někteří hráči hrát po svém. A to nemůže fungovat,“ ví Alois Hadamczik.

Přehrát

00:00 / 00:00

Trenér Hadamczik: Někteří si tam hráli, co chtěli

Jenže může pouze jediný trénink zaměřený právě na obrannou činnost stačit? Přeci jen každý trenér má jiné požadavky a přání.

,,To jsou tak zkušení hokejisté a systém je tak jednoduchý. Ale oni třeba hrají v klubu něco jiného a tam to stačí, jenže v reprezentaci to je málo. Kdyby hráli tensystém, který vyžadujeme, tak by k takovým chybám nedošlo,“ je si jistý Hadamczik. Co se ale skrývá za systémem, který staronový kouč národního týmu po hráčích vyždoval?


,,Jde o zabezpečenou obranu, nechceme žádné kaskadéry ve středním pásmu. Akdyž to hráči nebudou plnit, tak nebudou nominovaní, to jinak nejde“ zdůraznil Alois Hadamczik. Možnost nápravy bude mít český tým při moskevském Channel One Cupu. Jeho první duel sehrají naši hokejisté znovu ve Finsku, a to 16.prosince.

Pavel Petr, Martin Charvát Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme