Trenér hokejové reprezentace Vladimír Růžička nominoval devět nováčků

Ve středu 2. dubna se poprvé sejde česká hokejová reprezentace před mistrovstvím světa, které se hraje v Minsku. Trenér Vladimír Růžička zařadil do týmu devět nováčků.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vladimír Růžička dostal od Slavie svolení ujmout se národního týmu

Vladimír Růžička dostal od Slavie svolení ujmout se národního týmu | Zdroj: ČTK

Do týmu zatím mohl povolat pouze hráče, kterým už skončila klubová sezona. Kromě hokejistů z extraligy jsou ve výběru hráči, kteří působí v KHL.

Z účastníků olympijského turnaje v Soči je mezi nominovanými zatím pouze brankář ruského Jekatěrinburgu Jakub Kovář. Kromě něj budou hájit brankoviště ještě Pavel Francouz z Litvínova a reprezentační nováček Tomáš Závorka z Karlových Varů.

Mezi obránci chybí olympionik Michal Barinka z Vítkovic. Nejzkušenějším bekem je mistr světa z Německa v roce 2010 a bronzový medailista z Helsinek v roce 2012 Tomáš Mojžíš, který hájí barvy Slovanu Bratislava v KHL. Naopak premiéru v národním dresu si odbudou Ondřej Vitásek z Liberce, Lukáš Kovář z Vítkovic a Matěj Stříteský z Litvínova.

Mezi útočníky se medailí ze světového šampionátu můžou pochlubit Michal Vondrka z bratislavského Slovanu a Jakub Petružálek z Kazaně. Oba si přivezli bronz z Helsinek v roce 2012. Nováčky mezi útočníky jsou Martin Zaťovič a Petr Pohl z Karlových Varů, z Liberce Tomáš Filipi s Jakubem Valským a z Pardubic Tomáš Zohorna.

Plekanec a Tlustý se dvěma góly podíleli na vítězství svých týmů v NHL

Číst článek

Čeští hokejisté budou od 2. do 9. dubna trénovat v pražském Edenu. Ve čtvrtek 10. dubna a o den později sehrají dva zápasy v rámci Euro Hockey Challenge s Dánskem. V rámci tohoto turnaje sehrají svěřenci Vladimíra Růžičky v dubnu ještě čtyři duely. Dva proti Norsku v Havlíčkově Brodě a dva v Basileji proti Švýcarsku.

Poslední přípravou před startem mistrovství světa pak budou Oddset Hockey Games ve Stockholmu, na kterých se česká reprezentace střetne s Finskem, Švédskem a Ruskem. Mistrovství světa začíná v Minsku 9. května.

Nominace českých hokejistů na začátek přípravy na MS a dvojutkání Euro Hockey Challenge s Dánskem v Děčíně (10. a 11. dubna):

Brankáři: Pavel Francouz (Litvínov), Tomáš Závorka (Karlovy Vary), Jakub Kovář (Jekatěrinburg/KHL),
obránci: Lukáš Kovář, Tomáš Kudělka (oba Vítkovice), Michal Gulaši (Karlovy Vary), Ondřej Vitásek (Liberec), Matěj Stříteský (Litvínov), Josef Hrabal (Novosibirsk/KHL), Tomáš Mojžíš (Slovan Bratislava/KHL),
útočníci: Tomáš Nosek, Lukáš Radil, Tomáš Zohorna (všichni Pardubice), Ondřej Roman, Vladimír Svačina (oba Vítkovice), Petr Pohl, Martin Zaťovič (oba Karlovy Vary), Tomáš Filippi, Jakub Valský (oba Liberec), Jakub Petružálek, Tomáš Vincour (oba Kazaň/KHL), Robert Kousal (Podolsk/KHL), Radek Smoleňák (Chanty-Mansijsk/KHL), Michal Vondrka (Slovan Bratislava/KHL).

Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme