Třetí finále hokejového play off nabídlo hned několik veselých kuriozit

Po dlouhých jedenadvaceti letech se na plzeňském zimním stadionu hrálo finále hokejové extraligy. Tým kapitána Martina Straky sice podlehl Zlínu 0:3, i přesto se ale domácí diváci náramně bavili. Postaral se o to i rozhodčí Milan Minář, který včera pískal svůj sedmistý zápas v kariéře.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Třetí hokejové finále play off nabídlo v hledišti mnoho pobavených tváří

Třetí hokejové finále play off nabídlo v hledišti mnoho pobavených tváří | Zdroj: ČTK

Plzeňské Indiány vítaly zaplněné tribuny tradičním popěvkem. Domácí ale na ledě i přes diváckou podporu tahali od začátku za kratší konec. V polovině utkání prohrávali 0:3 a od toho stavu to chvílemi vypadalo, že zápas dohrávají jen z povinnosti.

„Nahrávky nám nechodily na hokejky, neodrážely se k nám ani puky a pak to vypadá, že náš výkon byl odevzdaný, ale ono to tak není. Všichni chtějí až moc a pak to vypadá, že to nejde“, vysvětluje brankář Marek Mazanec. Právě kvůli tomu se na adresu domácích hokejistů občas ozýval z hlediště i pískot.

Přehrát

00:00 / 00:00

Zajímavé momenty třetího finále hledal Petr Kadeřábek

Zlín porazil Plzeň 3:0 a ve finále extraligy vede 2:1 na zápasy

Číst článek

„Tam to rozpískává Petr Leška, to je o něm známý. Ale já myslím, že se to moc nechytlo, tady jsou totiž výborní diváci,“ pobavil plzeňský Jan Kovář novináře vysvětlením, že pískot měl na svědomí útočník soupeře Petr Leška. Ještě jeden zajímavý okamžik nabídlo divákům třetí finále. Hlavní rozhodčí Milan Minář, který mimochodem odpískal svůj sedmistý zápas v kariéře, totiž usedl na začátku třetí třetiny na trestnou lavici a vydržel na ní sedět bez osmi sekund rovné dvě minuty čistého času.

„Možná to byl signál, že mám skončit s pískáním, ale ne vážně, na gumovém roštu při cestě na led mi praskla čepel a tak jsem se musel posadit“, vysvětluje Milan Minář. I takové kuriózní situace nabízí finále play off, které pokračuje čtvrtým zápasem v 18 hodin a 15 minut.

Petr Kadeřábek, Michal Jurman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme