Třinec a Litvínov na úvod play-off vyhrály. Olomouc čeká baráž

Po téměř dvoutýdenní pauze začlo hokejové play-off i pro nejlepší týmy základní části. Třinec se v prvním souboji série proti Mladé Boleslavi těžko dostával do tempa, nakonec ale úvodní duel vyhrál 2:1. Ve druhém utkání jasně přehrál Litvínov Pardubice. V play-out je jasno o druhém účastníkovi baráže, o udržení extraligy si zahraje Olomouc.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Šimon Hrubec v třinecké brance kryl téměř všechny mladoboleslavské střely. Inkasoval pouze jednou

Šimon Hrubec v třinecké brance kryl téměř všechny mladoboleslavské střely. Inkasoval pouze jednou | Zdroj: ČTK

Vítěz základní části z Třince nastoupil do čtvrtfinále po dvanácti dnech bez jediného ostrého zápasu a v úvodu souboje s Mladou Boleslaví to bylo znát. Středočeši Pabiška, Látal ani Mikulík ale své šance v první třetině využili.

V prostředním dějství Oceláři zkrátili svá střídání a dostali se do tempa zápasu. Do vedení je dostal těsně před koncem 30. Minuty David Ciencala, který propasíroval puk přes Růžičku po Klepišově přihrávce. Druhou asistenci si Klepiš připsal o 9 minut později u branky Daniela Rákose.

V úvodu třetí třetiny se z další dorážky prosadil Lukáš Pabiška a snížil na 1:2 z pohledu Mladé Boleslavi. Vyrovnat se ale bruslařskému klubu nepodařilo a Třinec se v sérii hrané na 4 vítězné zápasy ujal vedení 1:0.

Méně času na rozehrání potřeboval Litvínov, který už po první třetíně vedl na Pardubicemi 2:0 po brankách Pavelky s Pavlíkem.

V polovině zápasu se prosadil i kanonýr Vervy Hübl a poslední branku si dali Východočeši v podstatě sami, když osmnáctiletého brankáře Vejmelku překonal 6 minut před koncem vracející se sedmnáctiletý útočník Špaček. Litvínov zvítězil 4:0.

Druhé zápasy obou čtvrtfinálových sérií se hrají na stejných stadionech zítra.

Ve skupině o udržení je vyřešena poslední zápletka. Karlovy Vary zvítězily v Liberci 4:3 a hokejisté Olomouce prohráli 2:3 na Slavii. Hanáci tak mají na Západočechy 3 zápase před koncem nedostižnou ztrátu deseti bodů a čeká je baráž o udržení.

Čtvrtfinále play off hokejové extraligy - 1. zápas:
HC Oceláři Třinec - BK Mladá Boleslav 2:1 (0:0, 2:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 30. Ciencala (Klepiš), 39. Rákos (Klepiš) - 41. Pabiška (Bárta, D. Výborný). Rozhodčí: Hribik, Šír - Lhotský, Svoboda. Vyloučení: 5:7. Využití: 0:1. Diváci: 5200 (vyprodáno). Stav série: 1:0.

HC Verva Litvínov - HC ČSOB Pojišťovna Pardubice 4:0 (2:0, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 7. T. Pavelka (Lukeš, Hübl), 13. F. Pavlík (R. Hanzl, T. Pavelka), 30. Lukeš (Hübl, Jánský), 54. Jánský. Rozhodčí: Šindler, Hejduk - Komárek, Ondráček. Vyloučení: 5:4. Využití: 2:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 6011 (vyprodáno). Stav série: 1:0.

Hokejová extraliga, skupina o umístění - 3. kolo:
Slavia Praha - Olomouc 3:2 (1:0, 1:2, 1:0), Liberec - Karlovy Vary 3:4 (0:0, 2:1, 1:3).

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme