Třinec zatím marně hledá recept na obranu Slavie a brankáře Kopřivu

Hokejisté Slávie stále a znovu překvapují svými výkony v play off extraligy řadové fanoušky i renomované odborníky. Po prvním semifinálovém utkání v Třinci to nevypadalo, že by mohli favorizovaným Ocelářům vydatně překážet na cestě do finále. Najednou je ale všechno jinak a slávisté po včerejšku vedou na zápasy 3:1.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Liberec-Slavia (ilustr. obr.)

Liberec-Slavia (ilustr. obr.) | Zdroj: ČTK

"Myslím si, že jsme hokejově lepší. Zatím vede Slavia 3:1, ale nekončí to," utěšoval se třinecký gólman Martin Vojtek, který naskočil do sobotního duelu namísto Petera Hamerlíka. Určitě je kus pravdy na tom, že hokejová kvalita by měla promlouvat ve prospěch Ocelářů, jenomže slávisté opakovaně dokazují, jak účinný může být proti kterémukoliv soupeři elixír namíchaný z maximální dávky vůle, obětavosti a herní disciplíny.

"Kluci makají a nejdůležitější je, že všichni táhnou za jeden provaz. To je vidět i na ledě. Když se někomu něco nepovede, tak druhý zaskočí. Nikdo nikomu nic nevyčítá. V takovém týmu je radost dělat kapitána," pochvaluje si obránce Petr Kadlec aneb ten, kterému je právě tato kapitánská radost dopřána.

Přehrát

00:00 / 00:00

Třinec zatím marně hledá recept na obranu Slavie a brankáře Kopřivu

Třebaže slávistická kabina nebývá před zápasem veřejnosti přístupná, lze si domyslet, že kapitán se v tomto případě ani nemusí věnovat hecování spoluhráčů. "Starý nebo mladý, chceme všichni vyhrát. Najednou zjišťujeme, že na to máme, že můžeme porazit každého. A to je hlavně u mladších hráčů důležité, protože to zvedne sebevědomí."

A to byl i důvod, proč se třineckým hokejistům teprve v závěru druhé třetiny včerejšího utkání povedlo na soupeře přitlačit. "Nedopadlo to tak, jak jsme chtěli. Za stavu 2:0 nám nesmyslně neuznali gól, což možná rozhodlo. Měli jsme deset minut do konce a za stavu 2:1 by se hrálo úplně jinak. Je to škoda," postěžoval si po utkání třinecký kapitán Radek Bonk. A co ještě dovedlo slávisty ke třetí semifinálové výhře?

"Gólman jim určitě chytá výborně a my musíme najít recept, jak na něj," což ale, jak se zatím ukazuje, není nijak jednoduché, protože se jen výjimečně stává, aby bránící slávisté nechali Miroslava Kopřivu napospas třineckým střelcům. "Kluci spoustu střel zblokovali, lezli po čtyřech, padali do toho po hlavách. Určitě jim patří velký dík." Bude-li mít slávistický hokejový zázrak svoje pokračování, to zjistíme v pondělí.

Aleš Procházka, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme