Třinec zvládl ve finále i druhý domácí zápas

Hokejisté Třince se radovali i ve druhém finálovém zápase play-off extraligy, když na svém ledě udolali Vítkovice 2:0. V sérii tak vedou stejným poměrem i na utkání. Další dva zápasy se hrají ve Vítkovicích.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

David Květoň, Martin Růžička a Radek Bonk (zleva) oslavují jeden ze šesti třineckých gólů

David Květoň, Martin Růžička a Radek Bonk (zleva) oslavují jeden ze šesti třineckých gólů | Zdroj: ČTK

HC Oceláři Třinec - HC Vítkovice Steel 2:0 (0:0, 0:0, 2:0)

Vítkovičtí se poučili z úvodního finálového zápasu. Byli aktivnější v koncovce a především zpřesnili obrannou činnost. Navíc měli za svými zády oporu v podobě brankáře Málka.

Přehrát

00:00 / 00:00

Třinec zvládl ve finále i druhý domácí zápas

I jeho protějšek Hamerlík se překonával a tak bylo jasné, že střetnutí, ve kterém si jeho aktéři sáhli až na dno svých sil, může rozhodnout jediný gól. A to se také stalo. Na konci devětapadesáté minuty střílel Růžička a Varaďova dorážka skončila v síti.

Hosté hned sáhli ke hře bez brankáře, ale v power-play se neprosadili. Naopak, výhru třineckých pečetil do prázdné branky Adamský. Třinec tak porazil Vítkovice 2:0 a stejný stav je i v celé sérii.

Branky a nahrávky: 59. Varaďa (M. Růžička), 60. Adamský (M. Růžička, Zíb). Rozhodčí: Fraňo, Jeřábek - Jelínek, Pešek. Vyloučení: 4:5. Bez využití. Diváci: 5200 (vyprodáno). Stav série: 2:0.
Třinec: Hamerlík - Hrabal, Zíb, Krajíček, Lojek, Richter, Seman - M. Růžička, Bonk, Varaďa - D. Květoň, Kohn, Polák - Hrňa, Peterek, Adamský - McGregor, Polanský, Koudelka. Trenéři: Marek a B. Kopřiva.
Vítkovice: Málek - Bartoň, Malík, Vosátko, Ficenc, Trnka, Ovčačík, Punčochář, Rehák - Ujčík, Burger, Káňa - Huna, Strapáč, J. Sýkora - Pohl, Vrána, Klimek - Szturc, Húževka, Tomas. Trenéři: Trličík a Moták.

Pavel Petr, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme