Třinecký útočník Peterek vstoupil do Klubu hokejových střelců

Zatímco hokejistům Slavie a Liberce dá teprve středeční večer odpověď na otázku, kdo bude zbývajícím semifinalistou play off, třinečtí Oceláři mají už jasno. Postup si zajistili výhrou v Litvínově 4:1 a po osmi letech si zahrají o účast ve finále.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Útočník Třince Jan Peterek (v červeném) vstoupil do Klubu hokejových střelců

Útočník Třince Jan Peterek (v červeném) vstoupil do Klubu hokejových střelců | Zdroj: ČTK

"Zdravíme Litvínov!" - skandovali na konci zápasu bez jakéholiv náznaku ironie fanoušci Ocelářů a neváhali zatleskat domácím hráčům, kteří se dlouze loučili s vyprodanými tribunami i s letošní sezónou. Mírové spolužití příznivců obou mužstev ostatně provázelo nejen pondělní utkání.

"Jsem rád, že už se fandění ubírá trochu jiným směrem, než tomu bylo kdysi, kdy si lidé chodili na stadióny jen vylít zlost. Je to vidět třeba v Brně, kde je to úplně famózní. I v Havířově, odkud pocházím, už fankluby spolupracují mezi sebou. Vytvářejí krásné choreografie, je hezké se na to dívat," všiml si útočník Třince Jan Peterek, který ve svých 39 letech už mnohé pamatuje.

Přehrát

00:00 / 00:00

Hokejisté Třince slaví i díky 250. gólu Jana Peterka postup do semifinále

"Ale bohužel fanoušci některých týmů se pořád drží toho starého, kdy jen nadávají a vybíjejí si tam svou frustraci. To je mi líto, protože dneska se dá fandit slušně," říká Jan Peterek.

Zkušený třinecký hokejista měl večer hned dvojnásobnou radost. Kromě postupu svého týmu do semifinále play off se navíc díky 250. vstřelenému gólu stal v pořadí 59. členem Klubu hokejových střelců.

"Jsem rád, že už jsem ho dal. Každý mi to připomínal, ještě dva, ještě jeden, takže jsem rád, že je to za mnou. Nejdůležitější je ale postup," má jasno Jan Peterek.

Aleš Procházka, Alena Benešová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme