Třinečtí hokejisté poprvé trénovali v nové hale. Je úžasná, chválí ji

Hokejisté Třince se mohou chlubit nejnovější hokejovou halou v zemi. Oceláři si dnes poprvé zatrénovali v nové Werk Aréně, která vyšla na zhruba 700 milionů korun.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fanoušci HC Oceláři Třinec

Fanoušci HC Oceláři Třinec | Foto: Daniel Martínek

„Je to něco úžasného a jsem rád, že toho mohu být součástí. I zázemím se hodně podobá NHL,“ říká asistent trenéra třineckých hokejistů Václav Varaďa.

„V rámci extraligy si myslím, že to je jedno z nejlepších zázemí pro hráče i realizační tým,“ chválí bývalý útočník, který hrál i v Buffalu a Ottawě.

Ze všech míst haly je perfektní výhled na hřiště. „Myslím, že v České republice už ani Liberec nemá takové zázemí jako my. Ve staré hale to také nebylo špatné, ale tady je všechno nové, větší,“ nešetří superlativy útočník Martin Adamský.

Přehrát

00:00 / 00:00

Novou arénu Ocelářů navštívil reportér ČRo Radim Sajbot

Kapacita je téměř stejná jako v předchozí třinecké hale, ale prostředí působí mnohem strmějším a uzavřenějším dojmem. Při velké návštěvě fanoušků se tak dá očekávat výborná atmosféra.

„Překvapila mě kvalita ledu, nečekal jsem, že při prvním tréninku bude tak kvalitní. Obrovské plus je absence mlhy, která se ve staré aréně v létě dělala. Je tu výborný led a klimatizace na špičkové úrovni,“ doplňuje další z útočníků Jiří Polanský.

Vysoká kvalita ledu je dobrou zprávou i pro všechno ostatní týmy. Zatímco v loňské byl třinecký led snad nejkritizovanější v extralize, v té příští by to mohlo být naopak.

„Led se mi zdá totožný jako v halách NHL. Vůbec se netřepí a drží při sobě, takže se zdá, že chlazení je nastaveno výborně,“ potvrzuje Václav Varaďa.

Radim Sajbot, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme