Účast hokejových hvězd na příštích olympijských hrách není vůbec jistá

Pětkrát v řadě byl olympijský turnaj soubojem těch nejlepších hokejistů. Gretzky nastoupil proti Jágrovi nebo Ovečkin proti Crosbymu. Za čtyři roky v Pchjongčchangu už ale můžou hvězdy opět chybět. O účasti hráčů NHL se teprve bude jednat.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Vokoun (vlevo) oslavuje se spoluhráči Sidneym Crosbym a Paulem Martinem druhé vítězství ve čtvrtfinálové sérii NHL proti Ottawě

Tomáš Vokoun (vlevo) oslavuje se spoluhráči Sidneym Crosbym a Paulem Martinem druhé vítězství ve čtvrtfinálové sérii NHL proti Ottawě | Zdroj: Reuters

„Vedení Mezinárodního olympijského výboru je úplně nové, Thomas Bach je předsedou jen pár měsíců. Ale očekávám, že tenhle rok diskuse začne," řekl na přednášce v Praze Donald Fehr, výkonný ředitel hráčské asociace NHL.

Ta je spolu Mezinárodním olympijským výborem, Mezinárodní hokejovou federací a vlastníky klubů jednou ze čtyř stran, které se na cestě hvězd z nejlepší soutěže světa do Koreje musí domluvit. Logicky nejskeptičtější jsou majitelé celků NHL.

Přehrát

00:00 / 00:00

Výkonný ředitel hráčské asociace NHL Donald Fehr mluvil v Praze o účasti hráčů NHl na příštím olympijském turnaji

„V Koreji je 13 hodin časový posun oproti New Yorku, 10 oproti Kalifornii, takže bude těžké se v Severní Americe na olympijské zápasy vůbec dívat. Pak mi taky při minulém vyjednávání komisionář NHL řekl: je tu 150 hráčů, kteří chtějí jet na olympiádu, ale dalších 575 by rádo jelo na dva týdny dovolenou."

A to, co trápí klubové bossy asi nejvíc, je možnost zranění jejich hvězd. Ostatně i teď při mistrovství světa v Minsku se pochroumal například nejlepší kanonýr NHL Alexandr Ovečkin.

„Vždycky, když máte zranění v mezinárodním zápase a zvlášť u superstar jako je Alex Ovečkin, tak to vlastníky klubů znechutí. Hlavně tedy toho jednoho vlastníka. Takže to samozřejmě komplikuje jednání o účasti hráčů NHL na olympijských hrách."

Ředitel hráčské asociace NHL věří, že se všechny strany domluví

Jestli to ale bude zásadní překážka, nebo se podaří let Ovečkina, Malkina nebo Crosbyho do Pchjongčchangu přece jen zařídit, to si Donald Fehr netroufá najisto rozsoudit.

„Kdybyste mi přiložili pistoli k hlavě a řekli, vyber jednu z možností, tak jsem optimista a věřím, že najdeme cestu, jak se domluvit. Ale toho, kdo by vám teď říkal, že stoprocentně ví, jak to dopadne, ignorujte. Protože on to neví," poradil na své pražské přednášce studentům právnické fakulty výkonný ředitel hráčské asociace NHL Donald Fehr.

Jan Suchan, Jakub Marek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme