Ujčíkovo kuriózní trestné střílení

Hokejisty Pardubic trápí letos jeden problém a tím jsou samostatné nájezdy. Už šestkrát absolvoval obhájce titulu v této sezóně trestná střílení a pokaždé prohrál. Naposledy selhal v této dovednostní disciplíně ve Vítkovicích a nevšedním provedením svého nájezdu se na tom podílel výrazně ostravský útočník Viktor Ujčík.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Viktor Ujčík

Viktor Ujčík | Foto: Hokej.cz

Zkušený forvard předvedl fintu, na kterou se bude vzpomínat. Zatímco hokejkou v pravé ruce vedl puk, levou začal směrem ke gólmanovi Svobodovi cosi ukazovat a volat na něj. Pak zamíchal s pukem a dal gól.

Tento kousek, nápadně připomínal legendární nájezd Owena Nolana na Dominika Haška v All Star Game NHL v roce 1997. „Já jsem křičel, že je posunutá brána a čekal jsem že se otočí,ale Adam už nějaké zkušenosti má a tak věděl, že se něco děje,“ odmítá tuto inspiraci Viktor Ujčík.

Ujčíkův gól okamžitě vyvolal protesty. Pardubický kapitán Petr Koukal ovšem u rozhodčích se svým pohledem na celou situaci, která předcházela gólu do sítě Adama Svobody, neuspěl.

Přehrát

00:00 / 00:00

Ujčíkovo kuriózní trestné střílení

„Ptal jsem se na nesportovní chování. Je to takové rozptylování gólmana, tak nevím jestli se to může, ale prý ano. Já jsem se na to zeptal. Když to udělal Nolan na Haška, tak to byla sranda, ale tady jde o body,“ rozčiloval se Koukal.

Viktor Ujčík přiznal, že měl tento druh provedení trestného střílení v hlavě už od rána, kdy se mu povedlo na tréninku takto překonat svého klubového kolegu Romana Málka.

Ten mu trik s posunutou brankou zbaštil a když si kontroloval postavení tyček Ujčík skóroval. Sám vítkovický útočník ale nechtěl hodnotit, zda je něco takového v zápase nesportovním chováním.

Nikdo to nezkusil

„Nikdo to zatím tady neudělal, tak jsem to zkusil. Když to člověk nezkusí, tak neví, co projde. Já jsem spoléhal na to, že rozhodčí neslyšel, co jsem říkal. Když si tam něco pořvávám, tak to je moje věc. Já si můžu říkat, co chci. Nemůžu se jenom vracet s pukem nebo dělat otočku, ale když si povídám za jízdy, tak si myslím, že to problém není,“ říká Ujčík.

To pardubický brankář Adam Svoboda při odpovědi na stejnou otázku podle očekávání diplomatický nebyl. Jeho názor na Ujčíkovo penaltové provedení však už ano.

„Já si myslím, že to je v pořádku. To je ta chytrost, drzost toho hráče. Já bych to nechal. Prostě nájezd je od toho, aby hráč gólmana překvapil. Jestli ho překvapí Forbergem, otočkou nebo brzdou, to je šikovnost toho hráče,“ říká Adam Svoboda.

Geniální Polanský

Ten už jednou podobně kuriózní situaci ve své kariéře zažil. Právě on byl tím, koho před třemi lety překonal v play off z otočky třinecký Jiří Polanský. Tenkrát tato situace zapůsobila jako rozbuška, po které dokonce padaly i tresty pro rozhodčí. Adam Svoboda ze své pozice hráče doufá, že teď se něco takového nestane.


„Co si pamatuji, tak i ten Polanského nájezd je v pořádku. Krásně to provedl, dal gól. To jsem absolutně nečekal, to bylo od něho geniální,“ vzpomíná Svoboda.

Radim Sajbot, Petr Kadeřábek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme