Únava hráče Lva v reprezentaci netrápí, do Minsku si přivezli sebevědomí

Jednou za čtyři roky je hokejová sezona hodně náročná. Kromě klubových povinností se hráči účastní také olympijských her a MS. Hráči Lva Praha, kteří těsně před mistrovstvím hráli finále KHL, měli hodně krátkou přestávku.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kapitán českého celku Jiří Novotný

Kapitán českého celku Jiří Novotný | Zdroj: ČTK

„Hráli jsme dlouho. Zápasy byly těžké, nádherné a odehrávaly se v nádherné atmosféře. Určitě je výhoda, když hrajete takhle těžké zápasy,“ myslí si kapitán Lva Praha Jiří Novotný.

On a další tři hráči ze Lva Praha, Ondřej Němec, Jiří Sekáč a Martin Ševc, se po oslavách druhého místa v Kontinentální lize rovnou připojili k národnímu týmu. Pro Novotného už jde o sedmé mistrovství světa.

Přehrát

00:00 / 00:00

S reprezentanty působícími v dresu Lva Praha mluvil v Minsku Štěpán Pokorný

„Bylo málo prostoru na odpočinek a euforie v nás přetrvává. Poprvé se mi stalo, že jsem neabsolvoval přípravu a rovnou jsem skočil na mistrovství, je to hodně pozitivní, že jsem v tempu,“ tvrdí útočník reprezentace.

Další hráč Lva Praha, obránce Ondřej Němec, patří na letošním mistrovství světa k hlavním oporám týmu a svou pozici podtrhuje jak svou dobrou hrou v defenzivě, tak i ziskem kanadských bodů. Na svém kontě má pět za gól a čtyři asistence.

Na ledě si hodně věří i díky úspěšné klubové sezoně. „Sebevědomí je velké. Play-off bylo fantastické a přenesli jsme si ho sem. Když si člověk věří, tak si dovolí mnohem víc,“ říká Němec, na kterého Vladimír Růžička spoléhá.

Soupisku českého hokejového týmu doplnil na MS Michal Vondrka

Číst článek

Právě obrana je ale hlavním problémem české reprezentace na turnaji v Bělorusku. Jiný bek ze Lva Praha Martin Ševc přiznává, že právě jeho klubový spoluhráč je asi jediným hokejistou v národním týmu, který pokyny kouče stoprocentně plní.

„Není to ideální. Sám na sobě cítím, že to není ono. Rád bych hrál tak, jak umím, a snažil se to prodat. Horší už to být nemůže, tak doufám, že se to bude jen zlepšovat, dodává Martin Ševc.

Český tým čeká další utkání zítra proti Dánsku, a to od 15 hodin a 45 minut. Web zpravy.rozhlas.cz ho bude sledovat online.

Štěpán Pokorný, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme