V Českých Budějovicích bude hrát hokej subjekt kolem Bělohlava

Na radnici v Českých Budějovicích se odpoledne rozhodlo o budoucnosti prvoligového hokeje. Nakonec se vedení města přiklonilo ke spojení místního hokeje se subjektem kolem Radka Bělohlava. Přestože to ještě nedávno vypadalo, že vrcholový hokej z Budějovic zmizí úplně, teď měli městští radní k dispozici dokonce dvě licence, které získaly dva odlišné subjekty.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

České Budějovice, zimní stadion (ilustrační foto)

České Budějovice, zimní stadion (ilustrační foto) | Foto: Filip Jandourek

Jednak nově vzniklá akciová společnost Motor České Budějovice, jejímž generálním manažerem je bývalý útočník Trenčína, Plzně a také Českých Budějovic Jaroslav Brabec. Ten představoval skupinu, která nakoupila licenci v Hradci Králové.

Druhou skupinu, tu nakonec úspěšnější, manažersky vede další bývalý útočník. Mistr světa z roku 1996 Radek Bělohlav. Ten se pro prvoligovou licenci vydal do Mostu a má docela jasno, koho by obsadil do rolí hráčů. Lídrem jeho týmu by měl být Aleš Kotalík, který odmítl přejít s bývalým kádrem do Hradce Králové.

Přehrát

00:00 / 00:00

Budoucnost hokeje v Českých Budějovicích

„Je to zhruba dané, pár míst je volných, necháváme si je pro ty, kteří se nám třeba vrátí z Hradce Králové, a nějaké posily z klubů, se kterými spolupracujeme - ať už je to Sparta, Plzeň, Brno, Liberec. Hlavně jde o posílení, tenhle kádr se vytvořil ze dne na den – a nebude to jednoduché,“ říká Radek Bělohlav, kterému po jednání na radnici spadl ze srdce obrovský kámen.

"Vše se projednávalo strašně dlouho a bylo to unavující. Doteď jsme vlastě neměli čas na sportovní činnost. Teď teprve začíná naše práce a jsem moc rád, že se o obnovu hokeje v Českých Budějovicích postaráme my a ne někdo jiný," říká generální manažer nově vzniklého klubu.

Turek: Přišli jsme o spoustu času

"Víme, že to bude hodně náročné, ale musíme se do toho pustit. Je třeba poděkovat městu České Budějovice, že věří našemu projektu a my se budeme snažit jejich důvěru nezklamat," říká Petr Sailer, který bude mít na starosti hráčskou stránku.

Neméně důležitou funkci bude mít i další legenda místního hokeje Roman Turek. "Zatím budeme s Radkem dělat trenéry a teď se musíme pustit i do sportovní činnosti. Ze začátku nastane trochu chaos, protože jednání probíhala dlouho a přišli jsme o spoustu času, který nám teď bude chybět. Jiná mužstva už nastupují na led a my jsme bohužel ve skluzu."

Kamil Jáša, Jiří Novák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme