V divoké přestřelce prohráli hokejisté Hradce na třineckém ledě 6:8

Hokejisté Třince potvrdili v dohrávce 35. kola Tipsport extraligy pozici nejlepšího týmu soutěže, když zvítězili nad hradeckým Mountfieldem 8:6. Hosté sice dvakrát stáhli dvougólový náskok Ocelářů, ale v závěrečné třetině přeci jenom triumfovala domácí ofenziva.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejisté Třince nastříleli do hradecké branky osm gólů

Hokejisté Třince nastříleli do hradecké branky osm gólů | Zdroj: ČTK

Třinec se dostal rychle do vedení a ve 13. minutě utkání vyhrával o dvě branky. Nicméně ještě do první přestávky dokázali hosté vyrovnat.

Druhá třetina měla prakticky stejný průběh jako první dějství. Třinec během necelých dvou minut odskočil svému soupeři na rozdíl dvou gólů, ale opět vedení ztratil. V polovině zápasu byl stav 4:4.

Do třetí části vstoupili domácí hokejisté oslabení o vyloučeného Klepiše, přesto vstřelili v oslabení během jedné minuty dva góly. To už bylo na hokejisty Hradce moc, navíc na rozdíl tří gólů zvýšil po návratu z trestné lavice Klepiš.

Jiskřičku naděje vykřesal ve 45. minutě Knotek, který snížil opět na dvougólový rozdíl, ale Cienciala vrátil domácím opět třígólový náskok. Kosmetickou úpravu výsledku zařídil dvě minuty před koncem hostující Kudrna.

Třinec si tak připsal už jedenáctou výhru v řadě, Hradec naopak potvrdil špatné výsledky na kluzištích soupeřů. Z posledních jedenácti zápasů bodoval pouze jednou na ledě Plzně.

Dohrávka 35. kola hokejové extraligy:

HC Oceláři Třinec - Mountfield Hradec Králové 8:6 (2:2, 2:2, 4:2)
Branky a nahrávky: 7. Klepiš (Hrňa, Plíhal), 13. Polanský (Nosek, Klepiš), 22. Adamský (Polanský, Linhart), 22. Matuš (Hrňa, Chmielewski), 41. M. Růžička (Dravecký), 42. Adamský, 44. Klepiš (Plíhal, Orsava), 47. Cienciala (Matuš) - 14. Kukumberg (Dej), 20. Šimánek (Mertl, Vydarený), 24. Mertl (Pláněk, Vašíček), 28. Kukumberg (Pospíšil, Jank), 45. T. Knotek, 58. Kudrna (Šimánek, Mertl). Rozhodčí: Homola, Horák - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 6:5. Využití: 2:2. V oslabení: 2:0. Diváci: 4762.

Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme