V hokejové extralize jde do tuhého, vrcholí boj o play-off

Před olympijskou přestávkou čekají hokejovou extraligu ještě dvě kola. S ohledem na blížící se konec základní části přibývá utkání z kategorie těch velmi důležitých. Vytvořit si co nejlepší výchozí pozici pro poolympijský finiš. Takové je přání klubů, které aspirují na postup do play-off, nebo jeho předkola.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejisté Litvnínova (v černém) bojují p účast v předkole play-off

Hokejisté Litvnínova (v černém) bojují p účast v předkole play-off | Zdroj: ČTK

„Každý zápas je pro nás nyní důležitý. Zápasů do konce je málo a bodů moc nemáme,“ poznamenává litvínovský útočník Jakub Černý.

Podobné úvahy zaměstnávají teď také hráče Pardubic, Slavie, Liberce nebo Karlových Varů. Co se týče Litvínova, tak ten si bodově přilepšil nedělní perně vybojovanou výhrou nad Hradcem Králové a v tabulce mu patří průběžné deváté místo.

Přehrát

00:00 / 00:00

V hokejové extralize jde do tuhého, vrcholí boj o play-off

„Od toho se musíme odrazit a makat dál,“ mobilizuje před utkáním 46. kola na třineckém ledě útočník Viktor Hübl.

Takovéto předsevzetí není pro fanoušky Litvínova žádnou novinkou, jenomže Severočeši se i tak v poslední době stali mužstvem dvou tváří.

Zatímco doma jsou téměř neporazitelní, body zvenku pro ně naopak zůstávají velmi vzácnou kořistí. „Ve venkovních zápasech musíme něco změnit. Kdybychom dneska znali recept, tak bychom vyhrávali víc zápasů,“ komentuje výkony svého týmu obránce Jiří Šlégr. „Venku nehrajeme tak agresivně a dynamicky,“ dodává Černý.

Otázkou je, jaké pochopení budou mít pro litvínovské plány dnešní hostitelé třinečtí Oceláři. O všech zápasech 46. extraligového kola budeme informovat po 19. hodině v pořadu S mikrofonem za hokejem.

Aleš Procházka, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme