V NHL začíná play-off, talent Hertl ze San José má zvýšenou motivaci

V noci ze středy na čtvrtek odstartuje 1. kolo play-off zámořské NHL. Specifická série čeká na Tomáše Hertla, který se San José narazí na Los Angeles. Právě kapitán Kings Dustin Brown totiž českému talentovanému útočníkovi v prosinci překazil skvěle rozjetou sezonu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Hertl dal v dresu San Jose 4 branky v jednom utkání

Tomáš Hertl dal v dresu San Jose 4 branky v jednom utkání | Zdroj: ČTK

Po Brownově zákroku musel Hertl na operaci kolenních vazů a místo boje o nejlepšího nováčka soutěže se téměř čtyři měsíce neobjevil na ledě.

Vynechal celkem 45 zápasů a přišel také o účast na olympijských hrách v Soči.

Série bude zajímavá také z pohledu rozdílných herních stylů. Zatímco San José se pyšní skvělým útokem, Los Angeles zase spoléhají na pevnou obranu. Společně s Hertlem bude o postup Žraloků usilovat také Martin Havlát.

Dobrou zprávou pro české fanoušky je také návrat Tomáše Vokouna. Český gólman vynechal celou základní část kvůli léčbě trombózy. Před týdnem poprvé nastoupil na zkoušku v nižší AHL a v pondělí ho vedení Pittsburghu povolalo z farmy zpět do prvního týmu.

Play-off odstartuje třemi nočními zápasy ze středy na čtvrtek. Ve Východní konferenci narazí Tampa Bay s obránci Radkem Gudasem, Andrejem Šustrem a útočníkem Ondřejem Palátem na Montreal, jehož dres obléká centr Tomáš Plekanec. Pittsburgh s Vokounem změří síly s Columbusem.

V Západní konferenci je na programu jediné utkání, duel Annaheimu s Dallasem je jedinou sérií 1. kola bez českého zastoupení.

Štěpán Pokorný, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme